Едноставно изненаден - колку различни опции за каматни стапки (а со тоа
трошење на заемопримачот ) може да биде на иста марка на автомобил !

Суптилните оваа ситуација истрага Prostobank.ua Спротивно на обичај, да се
Овој пат ќе го заврши текстот на маси - и речиси со нив и да почнат. Токму
во табелите е главната лансирање рампа на нашата студија.
Тезата на овој почеток е ова: на една и иста нови странски автомобил исплати и банкарство
кредити и осигурување во врска со кредит (потсетиме дека должникот не
самостојно да го изберат осигурител вети автомобили) може да се разликуваат
на половина. На пример, ние ја автомобил цена еднаква на 22 $ 000 - помалку
е новиот Mitsubishi Галант GX 2009 - и студирал на предлози од три банки
кои имаат посебни кредитирање програми од официјалната Mitsubishi
дилер на марката (во прилог на тоа што четвртата институција, Фолксбанк има
сега ја делат во Mitsubishi, но тоа завршува е 31 Март, 2010 година).
Бидејќи нашата цел не е најкомплетниот истрага на сите можни
на пазарот на кредити и кредитни безбедноста исплати за Mitsubishi Галант -
но само основните илустрација на тезата хартија - ние не се на понудата
банки, заемодавци Мицубиши не исклучиво, и кај широк спектар на автомобили
(За овој јапонски бренд е заслужен речиси секој од дваесетина
Банките издавање автомобилски кредити во Украина). Во секој случај, можам да верувам
дека другите банки, исто така, понуди изненадувачки широк спектар на вистински кредити
трошоци за авто бренд. А целосна споредба на постојните дел
на пазарот на недвижен кредити и исплати за осигурување за одредени брендови на автомобили
(Неколку цена се движи) - ќе биде предмет на иден член
нашиот портал. Така, потврда на нашата теза се три маси,
која брои сите давачки поврзани со ануитет кредити за авто
три банки со посебни програми за Мицубиши. Имено, исплатата на еднократната,
месечна исплата заем, и, конечно, плаќање на годишни belay.
На првата табела покажува исплати за новиот Mitsubishi Галант за авансно плаќање
30% во вториот - со 50% авансно плаќање, во третата - со 70% авансно плаќање. За едноставност,
разбирање на плаќање Hryvnia ние бројат во долари, по стапка од 1 USD = 8
UAH. Исто така, за практичноста на пресметки воведовме дополнителни параметар на условна:
месечна исплата на кредитот, плус една дванаесетина од безбедноста исплати
за втората година на кредит (како да сте биле плаќање на кредитот, а во исто време
месечен износ резервирани за осигурување за следната година заем).
Оваа опција - можете да го нарекуваат "вистински просек исплата на првата година
Инвестирање "- укажува на последната колона на секоја статија. Според овој параметар
редови на маси и се подредени. Табела 1. Мапа на услови за заеми MITSUBISHI
Според Банката 2010/03/15 * Рок напредување Реал. стапка,% годишно осигурување
VTB банка 5 години 30% 22 77% 5 од 5% од Каско, 800 американски долари. CTP 3 години 30% 22 28% 2
години 30% 22 4% 1 година 30% 22% 4 Astra банка 7 години 30% 26% 8% 73 Каско, 3%
осигурување на живот, 800 американски долари. CTP 50% 24 73% 70% 21 73% 5 години 30% 24 66%
50% 22 66% 70% 18 66% 3 години 30% 24 66% 50% 22 66% 70% 18 66% 30% 2 години
15 56% 50% 11 56% 70% 11 56% 1 година 30% 5% 54 универзална банка 5 години 30% 26 17%
8% од Каско, 250 американски долари. CTP 50% 24 17% 70% 24 17% 3 години 30% 25 97% 50% 23 97%
70% 23 97% 2 години 30% 17 21% 50% 13 21% 70% 99% 3 1 година 30% 6 99% * податоци
Студијата на "Prostobank Консалтинг" Табела 2. Плаќања за MITSUBISHI
Галант GX 2009 цена од $ 22 000 со 30% авансно плаќање. Сортирај од последната колона.
ADVANCE 30% банка исплати еднократна Рок: однапред, за еднократна употреба. COM., осигурување
првата година + 1200 $ (таксена марка (1%), денар. фонд (3%), колатерал договор
(0, 1%), MREO (2500 grn.) Transp. такса, нотар) плаќања на кредитот месечно.
(Ануитет) плаќања: осигурување, за втората година условен опција: месечно. плаќања
+ 1 / 12 на осигурување за втората година од VTB банка 5 години 9450 $ 420 $ $ 1300 530 $
Astra банка 7 години 10 $ 200 $ 400 $ 570 $ 2000 универзална банка 5 години 9600 $
465 $ $ 1800 615 $ банка Astra 5-годишен $ 10 200 $ 450 $ 620 $ 2000 Astra
Банката 3 години 10 $ 200 $ 575 $ 645 $ 2000 универзална банка 3 години 9 $ до 600 $
625 1800 $ 775 $ универзална банка 2 години 9600 $ 765 $ $ 1800 815 $ Astra
Банката 2 години 10 $ 200 $ 750 $ 820 $ 2000 VTB банка 3 години 9 $ 450 $ 580 $
1300 $ 690 VTB Банката 2 години 9450 $ 790 $ $ 1300 900 $ Astra банка 1 година
$ 10 до $ 200 во 1325 универзална банка 1 Година 9600 $ $ 1335 VTB банка 1 година 9450 $
1435 $ Табела 3. Плаќања за 2009 година MITSUBISHI Галант GX чини $ 22 000 со
50% авансно плаќање. Сортирај од последната колона ADVANCE 50% банка Рок повлекување
Еднократна: однапред, за еднократна употреба. COM., осигурување за првата година + 1200 $ (таксена марка
(1%), денар. Фонд (3%), колатерал договор (0, 1%), MREO (2000 grn.) Transp.
такса, нотар) плаќања на кредитот месечно. (Ануитет) плаќања: осигурување
за втората година условен опција: месечно. плаќање + 1 / 12 на осигурување за вториот
Година Astra банка 7 години 14 $ 400 $ 280 $ 450 $ 2000 универзална банка 5 години $
14 000 320 $ $ 1800 470 $ банка Astra 5-годишен $ 14 400 $ 310 $ 480 $ 2000
Astra банка 3 години 14 $ 400 $ 400 $ 570 $ 2000 универзална банка 3 години 14 $
000 435 $ $ 1800 585 $ универзална банка 2 години 14 $ 000 $ 525 $ 1800 675 $
Astra Банката 2 години 14 $ 400 $ 520 $ 690 $ 2000 Табела 4. Плаќања за MITSUBISHI
Галант GX 2009 цена од $ 22 000 со 70% авансно плаќање. Сортирај од последната колона
ADVANCE 70% банка исплати еднократна Рок: однапред, за еднократна употреба. COM., осигурување
првата година + 1200 $ (таксена марка (1%), денар. фонд (3%), колатерал договор
(0, 1%), MREO (2000 grn.) Transp. такса, нотар) плаќања на кредитот месечно.
(Ануитет) плаќања: осигурување, за втората година условен опција: месечно. плаќања
+ 1 / 12 на осигурување за втората година од Astra банка 7 години 18 $ 700 $ 155 $ $ 2000
325 универзална банка 5-годишен $ 18 400 $ 190 $ 340 $ 1800 Astra банка 5 години $
18 700 170 $ $ 2000 340 $ Astra банка 3 години 18 $ 700 $ 220 $ 390 $ 2000
Универзална банка 3 години 18 $ 400 $ 260 $ 410 $ 1800 универзална банка 2 години
$ 18 400 $ 290 $ 440 $ 1800 Astra Банката 2 години 18 $ 700 $ 310 $ $ 2000
480 Како да се направи читателите, барем накратко се свртел кон маса,
дури и кога истиот термин Кредити и побарувања (на пример, популарен
биланс од 30% аванс, мандат од 5 години) "вистинскиот просек првата година за исплата на кредит"
од три банки сметка за широк спектар: 530-615 долари месечно.
Во три години и 30% авансно плаќање разликата е уште поголема: 645-775 долари
месечно. Па дури и на почетната исплати разликуваат сериозно од 9450 до
10 200 долари. Како што можете да видите значајна улога во оваа разлика се
belay плаќања, кои се базираат, произволно да речеме, банкарска сметка за
8% + 3% од трупот осигурување на живот, а банката Б - 5, 5% во отсуство на сеопфатна осигурување
осигурување на живот. Разликата во првите две години на овој автомобил кредитот
надвор од импресивен - од $ 2000 година, банката од А до 1300 $
годишно, банката Б. Но, кога поделбата на безбедноста исплати за 12 до
пресмета "вистинскиот просечна плата", разликата е малку надомести со осигурување.
И што е најважно, за долгорочен кредит во секоја наредна година исплати
Каско осигурување на живот и (со второто) е значително намален.
Не може да се каже и за кредитна исплати под ануитет. Зошто да не зависат од комплекс
се бројки каматни стапки и кредит комисии (освен саркастично
набљудуваат чисто маркетинг софистицираност плати структури и броеви обложување
да се збуни потенцијалните кредитокорисници)? Како Банката пресметува стапки на основното
компонента инсталиран од страна на банката каматни стапки, вклучувајќи ги и
автомобилски кредити - е цената за привлекување на ресурси банка. Покрај тоа,
поставени во стапка на ризик за одреден кредит производ,
оперативни трошоци поврзани со продажбата и услуги, износот на резервите
формирана во рамките на кредитниот ризик на банката. И што е најважно - како резултат на "резултатите"
во споредба со пазарот понудата банка конкуренти. "Некои растера
цени во кредитниот пазар се должи на фактот дека банките имаат различни
Цени на ресурси, поинаква структура на портфолиото и заеми.
Покрај тоа, различни финансиски институции за да работи со различни сегменти на корисници.
На високото на каматната стапка на кредитот, помалку сигурен е профилот на заемопримачот,
и на тој начин се повеќе и ризиците на Банката на овој заем производ ", - објаснува
Антон Shaperenkov, директор на производот управување, продажба на мало
VAB банка бизнис. Во прилог на сите погоре, да финансиски институции
Соработува со специфични дилери на автомобили, постојат и други дополнителни
параметри кои влијаат утврдени со заем стапка. "Во суштина, сите
зависи од условите на соработка. Постои состојба ексклузивно на кои
автомобил услуга се согласува да му ги надомести на Банката партнер на каматната стапка на
заем. Некои договори, исто така, вклучени осигурителна компанија,
кој исто така може да се плати на банката каматната стапка на надомест "
- Вели Антон Shaperenkov. Дополнение Од како детално објаснување
Банкари, должници можат да направат два едноставни заклучоци. Првиот заклучок - ексклузивен
програма банки со специфични дилери на автомобили, најверојатно, ќе понудат повеќе
Евтини цени од автомобили кредити "во целина." И дури и ако дилери на автомобили
на цената на автомобилите се постават наплата на банката - имајте во предвид дека во сите ниски
веројатност да купат вашиот нов автомобил со пристоен гарантниот период и нивото на
Користење по цена која ќе биде многу поевтина од цената на официјалниот
услуга. Вториот заклучок - исплати за осигурување може да биде помал за заем
стабилно во минатата година на една голема банка со огромен капитал
(Како што банката има средства за кредитирање, наместо да ги привлекува ги
со екстремно висока цена, и затоа не може да "игра" во реконструкција
осигурениците). Можеби, затоа, во врска со осигурување на кредити
Mitsubishi банка VTB 30% однапред во моментот е еден од најпознатите
привлечна во Украина. Сепак, оваа претпоставка не е сериозна
регуларноста на пазарот и потребите на детални верификација на секој
случај.

Share This Post: