Пазарот на недвижности во Киев веќе поминаа на дното и почна бавно
изнајмување раст.

Ова го најави директорот на Одделот за индустриска сопственост департментот и
инвестициските услуги консултантска компанија украинскиот претставник
Colliers International Аркадиј Vershebenyuk за време на деловна средба играчи
Пазар на резултатите од 2009 година на комерцијални недвижности пазар: предвидувања
и реалноста, овој тренд во 2010 година во Киев. Според него, во малопродажниот пазар
- На дното е веќе помина. "Можни краткорочно зголемување во Конкурс стапки на пазарот
Мало 5% до 3% се должи на развојот на нови објекти ", - вели тој." Во минатото
година, Нови станари се во редот на 1%, бројка оваа година може да се зголеми,
но доаѓаат на пазарот голем број на нови станари не треба да се почека "
- Додадено Vershebenyuk. Во склад на пазарот, според него, постои
стабилизација на цените и поттик за раст на пазарот ќе се зголеми на пазарот за малопродажба.
"Ние треба да се очекува постепено намалување на работно место акции
комплекси поради изборот достапни на пазарот понуди. Оваа година
станарите, кои се разбере на пазарот - на дното, ќе се движи подобро
објекти ", - Тој рече дека експерт исто така смета дека во иднина ќе се врати.
интерес на пазарот на земјиште. "Ако минатата година на пазарот е мртов, тогаш ова
Тој ќе дојде на живот. Од тоа не е доволно простор и инвеститори ќе
поглед на нови платформи ", - рече експертот.

Share This Post: