Месечен извештај за најпопуларните меѓу Украинците во странство пазари
недвижен имот. Република Чешка , на кој интерес се зголемува постојано од јуни 2009 година,
прв пат во историјата , пласирајќи се меѓу првите пет хит , принудувајќи Финска.

mBolgariey вториот последователен месец, по еден во пет заинтересирани купувачи.
Оваа балканска земја води на ВТА во август 2008 година. Сепак, јазот
Бугарија од Германија не се зголеми, и покрај сезонските фактори. Значајни
Скокни во април, има направено Шпанија - повеќе од 1% од вкупниот број на барања.
Продолжува да се движи по првите десет во Финска. Во текот на изминатите шест месеци
таа го изгубила повеќе од 2%. Појавата на Латвија во првите десет во март, беше
пакет на привремена природа - тоа е време активно да разговараат за измени и дополнувања
на закон според кој странците за купување на имотот во Латвија
одреден износ, може да биде доделена дозвола за престој. Редовен
предвиде пораст на интерес во јули по влегувањето на овие измени и дополнувања
сила. Во април, Латвија редови само 11-то место. По три месеци на отсуство
првите десет се врати во Франција. Меѓутоа, во април во однос на март интерес
се зголеми малку, а во мај, а можеби и Топ 10 ќе ја напушти -
освен за Латвија, многу цврсто на Франција и Египет се наоѓа. Најголемата
Скокни надвор од топ-10 Унгарија направи - со 29% на 1, 98%. Зголемен интерес купувачи
за Португалија, Хрватска, Израел, Доминиканска Република и Австралија. Намален
- Во Тајланд, Кипар, Литванија и Шведска.

Share This Post: