Депозити Гарантниот фонд на поединци ( FGVFL ) ќе го направи исплати на гарантира
висината на надоместокот за депоненти на ликвидирани Hypobank `` (Киев) преку канцелариите на
`` Ukrsotsbank .

Банка компензира vkladchikamOb Ова се наведува во Фондот . плаќања
ќе се одржи од 12 мај - 23 јуни 2010 година. големината на загарантираните
надомест на депозитите вклучувајќи ја и каматата , е 150 илјади UAH .
Претходно, на Народната банка на Украина ( ѕвезди ) одлучи на 23 март
2010 година за да се елиминираат " Hypobank " ликвидатор назначен за независен експерт
Ендрју Kiyak

Share This Post: