Капитал Киев регионот може да помогне во решавање на неколку проблеми, вклучувајќи и
и станбени проблеми .

Ова го изјави главниот архитект "UkrNIIPgrazhdanselstroy" Сергеј Buravchenko
за време на "Тркалезна маса" на тема "Концепт на стратешкиот развој во Киев:
главните точки ", се одржа во прес-центарот на Агенцијата за информации
LIGABusinessInform Особено, според С. Buravchenko, во предградието на
зона може да биде поставен до 36 милиони квадратни метри. М. на домување. Сепак, истакна тој,
кои се веќе во сателитски градови на Киев регионот е изградена
голем број на куќи. Архитектот исто така, истакна дека поради
Митрополитот регион може да го решат станбеното проблем не само во Киев,
и неколку други. "Многу од проблемите со кои е тешко да се реши во
Киев, на пример, прашањето на индустријата на левиот брег, тие се решени, ако
ги употребуваме дел Brovarskoy или Borispol области каде што може да
да се стави индустриски комплекси, се многу приемчив на бројот на работници
места на бизнис паркови, канцелариски центри. Повеќето интересно е дека во општиот распоред на
населби, тие досега развиени и во многу аспекти,
намали постоечката негативен притисок "- рече архитект Според.
С. Buravchenko, тешки значење за развој на предградијата на Киев и истовар
Повеќето градови ќе има прстен патот. "Тоа ќе потрае транзитниот сообраќај
од главниот град, како и да придонесе за економска ревитализација на сателитски градови
а некои села кои постепено се претвора во градот "- рече тој.
"Еволуира област навистина е како еден дел на градот Киев.
Можеби во иднина ќе се создаде за контрола на формирање на
на овој голем систем, "- рече архитект потсетиме, според ДА." Центар
урбанистичко планирање и архитектура ", во Киев, се уште може да се изгради за 43
милиони квадратни метри. метри на домувањето, но со обем на градежни не се очекува. Со
предвидува до 2025 во главниот град може да се изгради 28 милиони квадратни метри. m домување,
Постојат околу 2.000.000 квадратни метри. м годишно\u003e\u003e\u003e Сепак, "Тркалезна маса" учесниците
скептични во врска со програмата, реновирање на стари станбениот фонд.
"Пред пет години, ние навистина верува дека би можеле да се кандидира
реновирање "Хрушчов". Но, денес го гледав во неа скептичност, бидејќи
тоа некој мора да ја плати за - уривање, изградба на нови станови. Таков извор,
За жал, нема ", - рече поранешниот министер за домување и услуги
Економија на Украина Oleksiy Кучеренко.

Share This Post: