Единствената европска валута во тие денови се најтешките тест
Од нејзиното воведување , и тоа мора да го издржат тестот на него, рече во средата
Германската канцеларка Ангела Меркел.

"Еврото е во опасност, и ако ние не застануваме , последиците можат да бидат
огромно, " - рече таа , говорејќи во парламентот со владата изјава.
"Тоа не е ништо повеќе и ништо помалку , како на тестирањето и оценувањето на Европската
идеи. Ако не му се спротивстави на еврото, а Европа не ќе застане "- додаде канцелар .
Во предвечерието на министрите за финансии на 27 земји членки на ЕУ го одобри создавањето на Брисел
стабилизација фонд за обединета Европа во 60000000000 €
проширување до 500 милијарди долари, како и Европската централна банка купи Суверен
еврообврзниците на еврозоната. Сега Германија мора да преземе соодветни
закон со кој ќе му се овозможи да учествуваат во процесот на стабилизација фонд. владата сметка
веќе одобрени . Гласање во Бундестагот е планирано за попладне.

Share This Post: