Денес, метални покриви е толку популарна што
сопственици на приватни куќи практично нема сомневање
од покривање на покривот .

Слој метални плочки бара одредена стручност
и да се вклучат во овој вид на кров работа, дури и искусен техничар
ќе треба асистент, како и професионални алатки. Метал
практични и сигурни, исто така, од широк спектар, кој нуди
модерни градежни материјали пазар, го најде вистинскиот боја не се направи
лесно. А сепак, метал за годините што доаѓаат,
кога е избран да се земат предвид многу фактори кои влијаат на времето на својата
ефикасно користење. Својства на метал зависи во голема мера
како материјал е покриена со поцинкована лист од кој е направен.
Типично, оваа полимерни материјали: полиестер, plastisol, или Пурани. Но
и тоа не е се. Во декоративни метални слој мора да
да се наметка што е потребно за добро прилепување на полимер
материјал, и passivating слој, кој ги штити поцинковани лист од
буквари. Отсуството на еден од овие слоеви само може да се зборува за ниски
квалитетот на производот. Во повеќето оптимална цена полимер слој
Полиестер има добра отпорност на корозија и УВ
зрачење. Нејзината само недостаток - тоа е лошо отпорност на механички
Ефекти. Plastisol иако отпорен на механички стрес и корозија,
но не толерира ултравиолетова светлина. И на 60 Целзиусови степени на сите
губи своите својства. Така да со таков слој метал не се препорачува
за употреба во региони со сончеви клима. Со највисок квалитет, но поради
релативно скапи слој на метал - тоа pural. Насловна
на Пурани не се плашат од корозија и механички стрес, температура, исто така,
не влијае на ефикасноста на нејзината употреба. Затоа, метал
со таков слој е далеку од најдобар. За жал,
Понекогаш се производи на "приватни" производители - метал,
во која полимер слој наместо на бои, едноставно додавање или
полошо - долна селотејп. Овие фалсификати дури изгледа неверојатно
се разликуваат од квалитетот на материјал за покривање. Не сечење плотер филм
проследено со вметнување на поцинкувани листови, па дури и самата слика
Најдобра емајл не е замена за квалитетот на заштитата, што дава здив полимери.
Со релативно ниска цена, овој "метал" ќе биде не повеќе од
две години и многу брзо 'рѓа.

Share This Post: