Украина има намера да привлече кредит од Меѓународниот монетарен фонд проценува
за период од 5 години . Ова беше најавено на денешната прес- брифинг вицепремиерот
Сергеј Tigipko .

Одговарање на прашање во врска со фактот дека Украина наводно преговара со ММФ за 10
година рок на отплата , Tigipko рече: "Ние имаме 10 години на ММФ
Оди . Во просек, во други земји тоа е 5 години. Мислам дека во овој
рок и можеме да очекуваме . " Tigipko е убеден дека Владата
Украина ќе биде во можност да се постигне успех во преговорите со Фондот. "Програмата оди , ние
нормално се работи текст на договорот , имаме речиси никакви проблеми има ...
Убеден сум дека ќе имаме програма, ние работиме да се направи тоа "
- Рече заменик-премиерот , вели лига. Потсетиме дека Кабинетот на министрите на Украина
очекува да добие од Меѓународниот монетарен фонд во текот на следните
две и пол години , $ 19-20000000000

Share This Post: