Конечно, во Украина и на автомобилот не беше луксуз, но начин на транспорт,
пишува: " КП "

Тоа не е чудно што кај сите видови на кредити повеќето брзо по
криза оживеа автомобил заеми. За годината авто пазар се зголеми за речиси
два пати, и досега во долг е купен секои десет продаваат
машина. Што дополнителни трошоци на товар на купувачот кога ќе се направи кредит?
Може заемопримачот изберат друштво за осигурување себе? Кога треба да
ги искористат предностите на лизинг? Овие и други прашања и одговори заменик претседателот
Одбор на Банката на Кипар Иван Kuzovkin, шеф на автомобилски кредити
OJSC Astra банка Александар Gaidar и маркетинг-директор на групата на компании "ЗИС"
Јулија Ptitsyn идеален заемопримачот - Под кои услови може да се земе заем денес
да купи автомобил? Иван Kuzovkin: - А потенцијалниот позајмувач мора да има
официјално место за работа и официјален приход. Како доказ
Ние прифаќаме плаќаат не само што помагаат на плата, но празнење
намалена. Нашите клиенти - луѓе кои имаат стабилни месечни приходи.
Неженетите должникот мора да освојат најмалку 3000 UAH. еден месец да
имаат можност да плаќаат кредит за ниска цена автомобил. Ако лицето
семејство (жена и дете), на официјалниот приходи мора да биде најмалку 5000 UAH.
- Што, според вас, е совршен Заемопримачот и Банката го става ограничување
Години? Александар Gaydar: - идеален за кредит - еден млад човек
25 години, мажена, вработени, официјално, актуелниот не е
под висок менаџер во ризик област. Идеално, клиентот
прави однапред половина од цената на автомобилот и зема заем за
малку време. Во однос на возраста ограничувања, потенцијални
должникот не смее да биде повеќе од 60 години на крајот на кредитот период.
Минимална возраст - 21 години, но можеме да даде кредит и 18-годишниот, ако
тој има вработено и спонзорство на еден од официјалните вработените родители.
Во секој случај банката да одговараат на секој клиент поединечно. Се обидовме
не одбие, и ако на клиентот за некои параметри не се погодни, ние го бараме
компромис на кредитните услови. Еден човек има се утврдува
дека му е потребен заем или не. - Како до денес интерес
стапки и максимален заем рок? Александар Gaydar: - просечна каматна стапка
- 22-24% годишно во UAH, воопшто, варираат помеѓу 20-30%.
Максималната кредитот мандат - 7 години за автомобили и возила 5 години
Производството на Кина и ЗНД. Но, во просек, должници плати кредитот
за 3 години, односно на сметка на намалување на грбот на плаќања. Иван Kuzovkin:
- Имаме максималниот рок од 5 години на кредит за автомобили и 3 години на машина
произведени во Кина и ЗНД. Номиналната цена е 21, 9% во
UAH плус еднократна провизија. Просечната годишна ефективна каматна стапка
варира помеѓу 22-24% на годишно ниво. Јулија Ptitsyn: - финансиска "моќ"
- Најдобар помош за купувачот при купување на автомобил. Ако на купувачот
не може да се плати веднаш вкупните трошоци на автомобилот, достапноста на поволни кредити
програма може да се убеди клиент од една марка на друго. Затоа, компаниите
заедно со својот партнер банки размислуваат за заеднички програми за поддршка
купувачи кои се попрофитабилни стандард условите за кредитирање.
Ние препорачуваме да се обрне внимание на оваа специјална програма за партнерство
кредитирање и лизинг. Меѓу нив се долгорочни (до 7 години) и бескаматен
заеми. Профитабилни од изнајмување - алтернатива на автомобилските кредити, често се нарекува
закуп. Во некои случаи, оваа алатка може да биде поволна за вообичаените кредит?
Јулија Ptitsyn: - Ова искуство дојде кај нас од Европа. По придонесот на
35% од цената на автомобилот изнајмени за три години 16%
годишно во локална валута. Во овој случај на нашите клиенти нема да имаат свои
Регистрирај се на автомобил, плаќаат за транспорт такса, да се спроведе инспекција
и така натаму - сите овие трошоци се вклучени во закуп исплати. Покрај тоа, лизинг
Компанијата е убедена дека автомобилот е да се санираат во време. И покрај
фактот дека лизинг шема е многу корисна и интересна за купувачите пред
правни лица, не заборавајте за физички лица. Доста
повеќето од нашите клиенти се претприемачи, кои се сметаат
само како индивидуи. Тие обично имаат мала флота на 02:59
возила, претежно комерцијални. И овие потрошувачи се
заинтересирани за лизинг шема, бидејќи обработка на кредит банката смета
такво возило предмет на залог на ризик. Освен тоа, поради
даночни бенефиции за лизинг компаниите се повеќе профитабилен кредити. - Кога
ќе звучеше услови излегува дека за три години, клиентот плаќа
Повеќе од 80% од автомобил. Што тие пари на крајот на
три години? Јулија Ptitsyn: - Обично тоа време во големите компании
веќе продажба на стар автомобил и да вади нов. Ако клиентот продолжува да
употреба на машината, тој може да ја откупи за резидуална вредност. - Како да се
познат да бараат обработка на износот на кредитот, далеку подолг од потребното
првата рата. Што дополнителни трошоци на товар на купувачот кога ќе се направи
кредит? Јулија Ptitsyn: - Прашањето за тоа колку пари ви се потребни одеднаш - за клиенти
една од главните. При купувањето на автомобил, да речеме, 100 илјади UAH., 4-ти
UAH. ќе одат на регистрација, за 6000 - за осигурување, плус околу 500 американски долари.
да "avtograzhdanki." Можни комисија на Банката - 1-2% од цената на кредит,
што е за 700-800 долари. Така, кога неговата потреба да има 35.000
UAH. првата исплата, плус уште 10-12.000 UAH, вкупно -. 47.000 Александар
Gaydar: - Со оглед на дизајнот на колатерал, на Комисијата и осигурување, во прилог
првата рата ќе бидат потребни уште 15 илјади UAH. Патем, Законот
потврди дека банката е должна да го предаде на клиентите кредитна доделување пробен
пресметка на цената на кредит, презентирани во разбирлива форма - во форма на табела.
"Осигурување - тоа е исто пица" - лавовски на дополнителни исплати
осигурување. Може заемопримачот изберете осигурителна компанија? Иван
Kuzovkin: - Се разбира, клиентот може да избере било која осигурителна компанија.
Сепак, практиката покажува дека должници се првенствено ориентирана
цената. Навистина, секогаш може да се најдат поевтини осигурување, но тоа не е
значи дека тоа ќе биде еднакво на она што е поскапо. Јас би споредуваат сегашната
Хул пица производ што ќе се се прави. Се согласувам: крајната цена
производот зависи од тоа што го стави таму, бидејќи кората е приближно
подеднакво, но на кутии - е поинаква. По аналогија, цената на осигурување зависи од
она што е вродено во полисата за осигурување. Денес, секој со самопочит
банка го прави за акредитација на друштвата за осигурување, кој вклучува проучување на
нивните финансиски извештаи. Банка анализа на овој извештаен, врз основа на
кој заклучува дека сигурноста на осигурител. Ние не постави ултиматум:
Оди на оваа компанија, во спротивно не ќе ви даде кредит! Ние само Препорачуваме
листа на друштвата за осигурување врз основа на нивната студија на финансиски извештаи
приказни за соработка и договорни односи, со претходно плаќање на клиентите.
- Затоа што станува збор за осигурување, што ќе им препорачаат да се постават
франшиза во својот дизајн? Јулија Ptitsyn: - Верувам дека франшиза за сите
ризици, освен за кражба, препорачливо е да се постави цел 0, 5-1%. Ако ова е
мал нула или мала снегулка, можно е да се договорат за на самото место
и ги растера, наместо да чека за 03:00 сообраќајната полиција, осигурување претставник. Покрај тоа,
дизајн на такво осигурување е многу поевтино. Иван Kuzovkin: - На
Мислам дека на стаклото дизајн - шофершајбната, фарови, ретровизори -
франшиза мора да биде нула. За други ризици, тоа може да биде 0, 5%. Александар
Gaydar: - Јас - за нула одбие. Само во овој случај, човек еднаш
плаќаат за осигурување, да бидете сигурни дека апсолутно секој отпад на својата
ќе бидат обновени. - Дали има проблем денес лоши заеми
и тоа како банките ја одлучи? Иван Kuzovkin: - Поради намерна политика на Банката
клиенти кои одбиваат да платат, станува се помалку и помалку.
И на кризата е веќе се случува: во 2009 година, нашите клиенти изгубени плати и работа
Сега овие ситуации се станува ретка. Александар Gaydar: - Банката
секогаш ги користиме сите можности за клиентот да плати. Одземете
обезбедување и го продаде - тоа не е нашиот бизнис. Но клиентите не треба да се
мислам дека ако земаат автомобил хипотека, а потоа сите проблеми со
кредитот се населиле. Тоа не е. На судски извршители продава автомобил
но како втора рака автомобили по кризата стана многу поевтини, средствата
фондови генерално не се доволни за да го отплати кредитот. И овој исклучителен
износ е задржан од страна на клиентот.

Share This Post: