Одлуката да се создаде сопствен бизнис направи? Потоа мора да изберете кој институционална
форма погодна за регистрација

Како да се избере и што треба да биде подготвен на почетокот, сфатена
"Пари". Дури и ако бизнисот е вреден за известување на данокот на физички лица-претприемачи
треба да се носат сите на истиот квартал од најлесниот начин за затворање на компанијата. ЈП и ФЛП
елиминирање на деловниот субјект како комплекс како "најпопуларните
форми на деловни активности во Украина се: ДОО
- Друштвото со ограничена одговорност, Ltd - во приватна фирма и на ФЛП
- Едно лице претприемач, "- изјави адвокатот, партнер во адвокатската
Компанијата Campio Group Ltd Денис Osipenko. Сите овие форми се едни со други
фундаментални разлики, така што треба да започне со идентификување на
кој е најдобро одговара за определена дејност. Еден во областа - воин!
Ако амбициите на годишен обрт кој не е премногу висока - до 500 илјади UAH,
- Нема потреба да вработи персонал, како и нескопосник со даночните известување
- Потоа, можете да се одлучат за ФЛП. Но, ако степенот на сериозни
потоа заменик-директор на правна фирма "Puzanov и партнери" Сергеј Skobelsky
препорачува размислува за создавање или ЈП ДОО. Во него, како пат
подобро ако сакаат да прават бизнис со еден или повеќе партнери
или ако износот на приходите од продажба (стоки, работи и услуги) за година повеќе
500 илјади UAH. Безусловно минус ФЛП е на високо ниво на одговорност
на обврските, како претприемач-поединци ги исполнува сите свои средства,
дека е правно спроведување на долгот може да биде посветено на автомобил, стан
или на друго место својот имот. Овој недостаток на - еден вид на надомест едноставна
и брза постапка на државата регистрација за користење на
поедноставени даночни процедури, недостигот од законски документи,
законски фонд и Владата. Се проценува на адвокатска фирма Campio
Група ДОО, постапката за регистрација на ФЛП ќе чини UAH во 1015 земајќи ги предвид сите
правни трошоци. Физички лица, претприемач може да избере една од трите опции
Данок: основен систем (данок на доход), поедноставена
систем (плаќање на единствена даночна на UAH 200 месечно) и да платат фиксен
данок на доход. Има само ограничување - со поедноставен систем не е можно,
ако бизнисот ќе бидат поврзани со акцизни стоки - Алкохолни пијалаци и тутун
производи, како и горива и мазива. И ова не е само
недостатокот на поедноставен систем - еден бизнисмен не е даночен обврзник
ДДВ. Што значи тоа да доведе, рече сопственик и извршен директор
"Сервис-група" Тамара Laznyuk: "Кога прв пат почнав мојот бизнис, јас
Имаше неколку клиенти кои сакаат да работат со мене. Сепак, по отворањето на
ФЛП, јас се соочи со проблем: големите компании не сакаат да се занимаваат со ФЛП,
бидејќи како претпријатие не е обврзник на ДДВ. Според тоа,
на пресметките за данок тие не би биле отпишани и тие ќе бидат принудени да
да платат за тоа себе. Затоа не ми беше да се отвори друга фабрика - веќе
ООД. Сега, овие проблеми не се јавуваат во мене. Исто така, сакам да се напомене дека
да склучува договори со нови клиенти, првото нешто што го бараат - да се испрати
копија од сертификатот за ДДВ обврзник. " За да се разбере како овој проблем
сериозни, "Пари" се претвори во неколку големи меѓународни компании
со прашањето за тоа дали тие соработуваат ФЛП. За коментар
на ова прашање тие одбиле, но еден стар пријател рече дека, всушност,
применуваат на таквите компании без многу ентузијазам, и може да прибегне
нивните услуги само ако избор навистина не. Потврдува
адвокат и правна фирма "Ilyashev и партнери" Евгениј Соловјов:
"Изведувачи - правни лица кои се предмет на оданочување со ДДВ, се крајно неподготвени
работа со ФЛП на единствена даночна и во повеќето случаи одбиваат да
соработка со нив, бидејќи тоа ќе го изгуби правото на даночен кредит. "

Share This Post: