Државниот претрпе штета во износ од 9, 7 милиони Hryvnia .

Во областа Киев на државните службеници за борба против економскиот
изложени криминал на функционери на регионалните инспекција. Тие се во 2007 година,
сигурно знае дека изградбата на објекти за складирање на ограничен
одговорност беше спроведена без дозвола за градба
работи , пред да овие објекти во функција не преземат акција
за решавање на недостатоците од општеството и не се применува на последната
казни. Како резултат на тоа, државата претрпеле штета во износ од 9, 7
милиони Hryvnia . Канцеларијата Interdistrict обвинителство отвори едно кривично дело според знаци
кривично дело според Дел 2 st.364 ( злоупотреба на власт
позиција) од Кривичниот законик . , рече: " рог на Zhitomir . "

Share This Post: