Русија е подготвена да започне во полн обем развој на правилата на
со зони за слободна трговија со Украина.

Според " Интерфакс - Украина", овој премиер Владимир Путин
рече за време на неговиот состанок со претседателот на Украина Виктор Јанукович . Владимир Путин
потсети дека руското раководство за долго време го покрена прашањето на новата
на документот за слободни трговски зони . Покрај тоа, Путин го поздрави
истакна интересот на интеграција на Украина во Царинската унија и заеднички
економски простор . " Што се однесува како слободни трговски зони , имаме
валиден документ , напишан на еден лист и изготвен во 1992 година "
- Шефот на руската влада , додавајќи дека ситуацијата е драстично
менува и " ние треба да одиме понатаму. " Путин изјави: "Ние се согласувам со тебе
кои треба да се оди понатаму и, доколку е првиот чекор , дали мислите дека треба да
да се создаде полноправно слободни трговски зони , на руската страна
подготвена да започне во полн обем да работат на развојот на правилата што се однесуваат
со овој режим . "

Share This Post: