Цени за станови тука за да се остане пред финансиски можности на Украинците
од кои многу одамна изгубен надеж за решавање на болни домување проблем.
За многу луѓе е единствениот начин да се купат куќа - хипотекарно кредитирање .

Потенцијалните кредитокорисници совет на паметни луѓе не слушаат, и штом банката
се согласува да хипотека, редовен клиент има на кука. Покрај тоа, повеќето
побарувачката долгорочни кредити за домување, кој поради некоја причина, меѓу
жители се сметаат за а приори најповолна. Во меѓувреме, секој кој знаеше
основите на математиката, разбира повеќе од кредитна период, толку е поголема преплатување
на заемот. Но, едно нешто - да се разбере, а сосема друго - да има пред моите очи
конкретни бројки. Користење на хипотека калкулатор еден од порталите
и преземање на првични податоци: на износот на кредитот - 400 THS, каматната стапка.
- 24 отсто април се дека кредитните период од 10 години, месечно
надомест американски долари 8819. и "преплатување" на заем во 10 години да стигне до 258, 3
thous. Значителна сума, но тоа е кикирики во споредба со она што би
плаќаат оние кои се заслужни за 20, а особено за 30 години. И покрај
што месечни рати се намалени само малку (до 10 проценти),
"Преплатување" во последните 20 години ќе биде повеќе од 1, 1 милион американски долари и за 30 години -. Повеќе од 2
милиони американски долари.! За оние кои сé уште се сомневаат колку долго треба да хипотека
разгледа, за јасност, условите за кредитирање на 25 и 30 години. Ако разликата
во месечни рати во првиот и вториот верзии на само 15 UAH.,
на "преплатување" се пресметува со астрономски суми - 1, 6 милиони UAH. и 2, 1
милиони американски долари. Така, месечната "заштеди" од 15 UAH. на крајот води
на загуба од 0, 5 милиони UAH.! Јасно е дека овие бројки се многу експериментални и точниот параметри
Заеми од банките се пресметуваат во секој случај. Но, тоа е неверојатно
дали "преплатување" на кредитот ќе бидат помали - тоа не е никаква тајна дека повеќе
кредитна период, поголема каматна стапка. Зголемувањето на каматните стапки
најмалку 1 отсто зголемување на конечниот износ на илјада долари. На пример,
на каматна стапка од 24 отсто на годишно ниво "преплатување" на заем во последниве 30 години
да 2, 1 милион американски долари. и стапката од 25 отсто зголемување дека изнесуваат повеќе од
100 THS. И покрај загубата фактор за чанта на Украина, хипотека
останува еден од најпосакуваните видови на банкарски заеми. Иако
многу го решат станбеното проблем со регрутирање на куќа за поголемиот дел од нашите сограѓани
закуп - првиот чекор на патот кон својот стан. Од време на време
Банките ги ревидира каматните стапки и хипотека услови.
Сепак, во Европа, каде што каматните стапки се неколку пати помала од Украина,
имаме уште долг пат. Не се подготвени да ги намалат стапките, банките се зголеми
рок кредитот, наводно ќе "ги исполни на потрошувачите." Сепак, заеднички мислење
дека долгорочните кредити за домување - прифатлива, не повеќе од илузија.
Всушност, повеќе од кредитна период, толку е поголема преплатување на заемот.
Па сите во долг да купат куќи треба да темперамент амбиција, трезвена оценување
нивните способности и да не купат нешто што е многу пожелно, но фактот дека силите
плати.

Share This Post: