Кабинетот на Украина планира да купи околу 4 милиони тони жито на домашниот пазар .
Изјави за новинарите министерот за земјоделство, Николај Prisyajnyuk .

"Ние ќе одвои 5 милијарди долари со обврзници за аграрна фонд.
И ние се надеваме дека ние ќе бидеме во можност да поставите овие врски и да добијат пари "
- Рече Н. Prisyajnyuk . Исто така, рече тој, владата ќе може да започне
програма на грантови за една крава од 1 јануари 2011

Share This Post: