Од новиот Законот за работни односи , што може да се земе во септември
- Зависи , ќе стане работа на луѓето во реалниот плата
пеколот

"Весникот ... "Сфатиле дека во реалност имаме предмети на труд законик,
презентирани на сос на "подобрување" и "модернизација." Ништо добро.
Dimensionless време, ако новите работни односи ќе биде, ќе мора да работат повеќе.
Украинците се уште можат да го загубат правото на осум-часовен работен ден, кој
основана во речиси цела Европа, дури и по Првата светска војна. На
тековниот код, работното време не смее да надмине
четириесет часа неделно, и за луѓето ангажирани во опасни работа е
времето се скратува на 36 часа. Секоја работа сега е завршена прекувремена работа
- Тоа е, работодавачот мора да ви плати за тоа во двојно време. Новиот
Предлог Законот за работни односи на работното време може да се продолжи
до десет часа, а најмногу - и до дванаесет. На работната недела може да
се зголеми до 48 часа. Но, тоа не е се! Ако вие се согласувате со работодавачот
унија лидери ("џеб" на поголемиот дел од украинските претпријатија)
работна недела може и понатаму да се протегала - и без прекувремена работа.
Овие нови правила може да поднесе жалба на оние кои работат на парче стапка основа -
Иако не сите пари во секој случај заработи. Но, многу работници
низ целата земја, ќе има задолжителна работа колку што е
вели сопственикот - и за истите пари, како што се практикува денес од Бразил
и Пакистан. Казни за нешто под новиот предлог кодексот за работа,
работодавецот ќе има право еднострано да ги дефинираат личните материјал
одговорност на подредените. Едноставно кажано, ако проектот е заменик на Партијата
Виктор Хара региони е конечно одобрени во парламентот, вашиот шеф
секогаш да биде во можност да му ја додели обвинуваат дека за вистински или измислен штета
пресметува цената на вашата плата. Што е богат поле на можности
да ги зачувате на платите на вработените! Администрацијата гледа уште предлог
авторите на новиот предлог работни односи и не се заканува да се претвори вработени во нешто
меѓу тврдината и познати херои на дистопија на Орвел. Впрочем, тоа
обезбеди можност за следење на работата на вработените со
од "технички средства". Во пракса, станува збор за снимањето, допирањето
телефони, контрола на e-mail, виртуелни простории за разговор и лични веб-страници
работници - иако оваа иницијатива е директно спротивно на членот 32 од Уставот
Украина: "Никој не може да го доживее мешање во нивните лични и семејни
живот, освен како што се бара од страна на Уставот на Украина. " Надзор
на работното место е нарушување на приватноста, што се потврдува
прописите на Европската суд, Венецијанската комисија и Европскиот
Суд за човекови права. Сега закони за работни односи, исто така, Украина
не овозможи собирање и пренесување на лични податоци на вработените - но
се чини дека властите сакаат да знаат сè за нас. Покрај тоа, во зависност од проектот, собрани
видео информации ќе бидат достапни на работодавачот кој може да се покаже
Видео селективно третираат активностите на работници во сопствената корист. И фрлање
ги планините ", трудот на компромис." "Весникот ... ": - Мнозинството на пратениците
сосема задоволни со новиот драконски правила. Нацртот на новиот код е
на прво читање едногласно гласаа одеднаш 386 членови. Импресивен едногласност
да се подели во завојуваните фракции на парламентот. И не е чудно -
поради тоа што нашите "државни службеници" се всушност неговите господари, истиот "сопственици
фабрики, весници, steamships ", и имаат директен интерес да осигурат дека нивните вработени
работат повеќе и доби помалку ... Толерира се, но не би протерани
Тековната на труд код, премногу, се разбира, не е идеален.
Исто така, тоа е често на норма не - во голема мера, бидејќи ние не
знаат за нивните права од работен однос и не се одрекувајте проблеми дури и да се погледне преку брошура,
каде што овие делови се напишани. Според претставниците на независни синдикати
новиот предлог работни односи легитимира беззаконието, кои веќе се случува сега
во нашите канцеларии и продавници. За да го потврди својот зборови, тие произведуваат неколку
приказни за живот во нашата кампови канцеларија. Раководител заштита - секси
изнудвач на едно од претпријатијата на Днепропетровск работодавецот наредил
за дваесет и четири часа видео надзор на работната средина на своите вработени.
Оние кои не знаат дека тие снимен, додека на интернет не се појави демократија
видео-снимка на облекување на работното место на девојки. Администрацијата напиша од оваа
приказна на иницијатива на еден од стражарите, но компанијата велат дека
дека тоа е одмазда преземање на вработените, кои многу често не се согласуваат со неговото мислење.
Се разбира, откако таа приказна, таа се повлече. Друга приказна на оваа
вид на се случило во една од канцеларијата на Киев, каде што "со цел да се следи соодветна
користење на работното време "тајно видени преписката на своите вработени.
Потоа на главата на уцена од страна на неговите колеги се заканува да ги објават
факти за нивниот личен живот - кој спие со кого, кој страда од она што, па дури и нивната интимна
видео клипови. "Големиот брат", се понуди да си ги откупат го за секс
и пари. Сепак, тука властите не успеале да ликвидираат компанијата ситуација
која сама по себе е замислен. Изнудвач биле отпуштени од работа и доброволно предаденото собрани
"Инкриминирачки" - гарантирано да се избегне кривично гонење. Според
Денис Левин, секретар на синдикатот "Народна солидарност", случаи на овој
уцена е доста чести, но жртвите се плашат да ги донесат на виделина. - Луѓе
се многу се плашам дека тој паднал во погрешни раце да го видат видео соработници, роднини
и, генерално, никого. Така тие сакаат да молчи и често се врши
барањата на blackmailers. Ако практиката на надзор на работното место се легализира,
Таквите случаи ќе бидат вообичаени. 12 работни часа, плус облекување претпоставен
Продолжување на работното време без прекувремената работа во Украина одамна никој
не е изненадување. Во истиот Днепропетровск вработени трговец направени
стап колку што дванаесет часа, а незадоволни одеднаш понуди да се напише
известување за оставка. Сакал да го изгуби добра плата е речиси
не бев. Специјални директор да го контролираат однесувањето на заробените
мобилен канцеларија луѓе - да не се задржуваат на пушењето соба, тоалет, а не
зборува по телефон за лични причини. На противправни дејствија на работодавците
треба да бидат доставени до судот, но не се запознаени со своите права, луѓето често оваа
едноставно се плаши. Колку повеќе, така што бескрупулозните работодавци често се обидуваат да
одмазда, како што е кажано и "Газета ... "Сојуз адвокат" Zahist Pratsi "Виталиј
Dudin: - Киев издание не исплатени плати на своите вработени и седумдесет
три месеци, и невработеност. Тоа не е под стечај и ветува дека ќе плати
долгови, но на работникот кој го тужеше, стави "на крајот на листата на" плаќање
долгови. Но, потоа се доставуваат лажни маси на посетеност, која се наведува
таа имаше три месеци на отсуство, иако тужителот, како и сите вработени во сите
не знаеме на кој било "tabelirovanii" и името на работникот се појавува на страниците
весници, вклучувајќи отпуштање. Сепак, поголемиот број случаи на повреда на трудот
правата на работниците ја победи - до новиот код не е прифатен. Експерт
"Весниците ... "" Ние ќе се врати со закон 1918 "Алекс Klyashtornaya,
лидер на синдикатот ", Народна Солидарност": - Според постојниот труд законик на договор
на целосна финансиска одговорност може да се склучи само со ограничен
број на вработени, список на категории е одобрен од страна на кабинетот. Значи
таква одговорност лежи пред само лицата кои
вредности за чување. Остатокот од член 133 се одговорни само
на платата соодветните месец. Но, член 413 од новиот Закон за
ни овозможува да склучи договор за целосно со апсолутно било matotvetstvennosti
вработен. Се поставува прашањето: Кој треба да ја утврди висината на штетата што
Имам предизвикани на претпријатието, но во исто време - и фактот дека сум бил виновен? Да претпоставиме дека
скапа опрема урна и "switchmen" назначи три екипи
смени својата услуга работници - 10 илјади евра за неговиот брат. Извршниот
Тело Меѓународната организација на трудот препорачува од страна на нашите законодавци целосно
преглед овие одредби во предлог. И дека некој во моментов? Ситуација во која
работодавачот изјавува еден вработен за виновен за нанесување штета, тој ги идентификува
неговата големина и тој самиот одземе пари од позиција плата на лицето
не се вклопуваат со уставниот принцип на "претпоставка на невиност".
Во ставот 5 од член 4, ние ја ратификуваше Европската социјална повелба
- Исто така. Но, тоа не е важно. Покрај тоа, на одредбите од ставовите 3 и 4 од член
143 нови кодексот за работа, формулирани во таков начин што на работниот ден
може да биде барем 14, дури 24 часа на ден. Во секое претпријатие. За било какви
категорија на работници. Кога ќе почнат да ја критикуваат, како одговор да слушаат аргументи
чувар со "весник" се на должност. Но, прашањето не е на стража, и дека
дека сме во 2010 година, ситуацијата се врати во 1918 година!

Share This Post: