Во Rivne регионот полицајци изложени на официјален претставник
Украина странска компанија и услуги патишта во овој
области кои се нелегално заработени патот поправки 640.000 UAH .

Ова беше објавено во прес-службата на Министерството за внатрешни работи на Украина Како што стана познато, од
лице во текот на реконструкцијата на автопатот порака Киев - отсекување
во рамките на државната програма на подготовка и одржување
завршниот дел од 2012 година Европскиот куп , фалсификувани
акти на прифаќање, кој преценети обемот и вредноста , отколку да предизвика
Државниот на штета во износ од 640 000 UAH . Регионални правобранителство поведе
кривично дело врз основа на кривични дела според Дел 2 , Дел 2 и st.364
st.366 (злоупотреба на власт или канцеларија и услуги фалсификат )
Кривичниот законик на Украина , пишува proUA .

Share This Post: