Со пари на секој живее и ќе се обидат и без нив , шега оптимист , кога
да се плати за уште десет дена , и во мојата чанта - само најнов . Сепак,
таква ситуација , за нас - не од обичните . Украина има
antireyting во надомест за нивната работа. Ова беше дури и дискутира на Генералното
сесија на Меѓународната организација на трудот , на Обединетите нации.

Практично да се наведат плата да се манипулира со прашања и навистина
премногу. Од почетокот на заостанатите долгови на платите, според
Според Goskomstat, се зголеми на 16, 2% и 1 милијарда 777.000.000
Hryvnia. Најлоша е ситуацијата, велат експертите - во Lugansk, Донецк,
Харков, Киев региони и во главниот град. Тоа е токму каде што владејачката
партија контроли сто проценти моќ. И за последните четири месеци
долгови на платите се зголемија повеќе од 200 милиони Hryvnia. Само
јуни се зголеми за 11%. Недостаток на соодветна државна контрола
- Не мал проблем. За навремено разгледување на трудот се граѓаните
лично ги исполнуваат премиер. Како може да го реши проблемот? Методи се толку стара колку и светот:
клучните Администраторите на буџетски средства ќе биде известување речиси неделно.
Тоа би било за тоа. PGO дури и зависник. И оние лидери кои
постојат и "стегната пари" пред 1 октомври, се заканува да се "движи" од канцеларијата.
Звучи, се разбира, е оптимист. Премногу оптимистички да биде вистина ...
Постои уште еден пикантен момент. Новата влада силно ја нагласува
на државата кои се потпираат планините на злато. И тие ќе се подигне на платите (дури и за неколку
Hryvnia, но сепак!), и надоместок за изгубените социјални кредитираат
помош. Постои логично прашање: каде да се подобри? На фатат, се разбира,
не е сосема на површината. Всушност, мали претприемач на сегашниот режим
не се многу профитабилни. Многу поубав заведени него со рамен данок во пазувите на буџетот,
примамат од нив дури и бедно, но стабилна одбивања. За само-доволна
луѓе на државата не се потребни. Многу полесно да се манипулира стои
во еден буџетски систем. Работодавците против вработени Не е важно што на сопствениците
бизнис, објаснувајќи недостатокот на "тешко заработени", да се запамети: нивните аргументи се
не секогаш точно. Можеби пари од компанијата, и всушност, не - да речеме,
таков начин да се оптимизира трошоци, еден вид на алтернатива за надолен притисок врз платите
и разрешување. Во секој случај, ова акцент прави адвокати. Анонимен
Анкета (еден од украинскиот сајтови) на примарна причина за одложување на плаќање
платите, работодавците наречен желба за победа на размена. "И ако
задржи плати за повеќе од два месеци, постои уште еден начин на
притисок врз вработените "- заедничка, Д, извршен директор на ИТ-технологиите.
"Во нашата област" промет "е прилично голем - често луѓето кои не се задоволни,
кога ќе почнат да ги намамат далеку. И бидејќи механизам работи: прво плати и
и времето, тогаш било изговор да се одложи за неколку месеци, podkidyvaya
мал напредок за храна, патување, а потоа повторно да почнат да плаќаат. Но
долг не си оди и сигурно се регистрирани за работодавачот. Во меѓувреме
вработените јасно да се разбере дека ако отпуштен - парите никогаш не ќе го добијат ".
Сепак, работниците и вработените не се секогаш способни да се лаже. Во текот на
се прилично креативни начини да се заштитат себеси. "По една и пол месеци на одложување
плата, побарав од своја страна, и јас бев нека одат - вели рекламирање
Alevtina агент. - Јасно е дека сум заработил не се сметаат.
Но, не премногу мрзливи, и на сите релевантни за коментарите на
дека во мојата поранешна компанија "scammers." Имајќи предвид дека градот се
Имаме малку, ова е тешко добар ефект на нивниот бизнис. " P.S. Ако лицето
ќе задржи плати и не гледате на Советот на нивните работодавци,
подготвени да му кажете на вашиот приказна на страниците на "ББ". Се жалат, и ќе дојдам при вас!
Директорот на Стејт департмент надзор над усогласеноста со законодавството
Труд "Gosnadzortruda" Владимир Sumovsky: - Секоја година трошиме 45 000
инспекции, а 93-94% од случаите се откриени повреди на плата долгови.
Човек е доволно да се напише изјава која јасно покажува каде
работи, колку години и плата за период тој не добие, како и
вашата адреса и други информации за контакт. Се разбира, тој може да поднесе било
документи (копија од вработување рекорд, билансот на успех, тие мора да
бидат заверени), но тоа не е задолжително. Сите материјали во секој случај
пренесуваат за спроведување на законот. Ако тие се во рок од 10 дена не се врати
случај поради недостаток на докази, на чело на компанијата привлекува
административни такси, како и регулирање на зрелост
долг. Поминаа круг работници - плати парична казна од 11 март, Украина стеснети
одговорност за кршење на закони за работни односи. Намерно неосновани
неплаќање на плати на повеќе од еден месец сега се казнува со парична казна не само на
$ 8, 5-17 thous. Но корективни труд до два
години. На проблемот сега заинтересирани регулатори,
доволно работници да поднесе жалба до Министерството за труд или регионалната администрација.
Друго прашање е колку ефикасно во крајна линија ќе поднесе жалба Повлечете ...
Дали плаќате и како да се справи со недостигот на пари? Тоа е она што побара
граѓаните. Излегува дека луѓе речиси се помири со ситуацијата. Кажи,
и што да правам? "Се обидувам да се спаси - да им даде тешко", Татјана Ivanovna, директор
- Јас работам на договорот, и ние имаме "одложено" плати - совршен норма
живот. Јас повеќе би бил изненаден ако тоа беше на време. Точно, доцнењето
не дека многу - за една недела и пол. Но, ова е доволно за да почнат
броење на деновите на часови, "Х". Ако живееше сам, требаше да биде тешко. И така јас се обидувам да
спаси и позајмуваат. Затоа што само тогаш е многу тешко да се даде. "Како
преживеат - таа не разбирам, "Тамара, инженер - плата во нашиот институт одложување
постојано. Прво што беше пред пет дена, а потоа почна да се зголеми одложување.
И во јули, не дај Боже, да собере пари за мај. А што велите вие, во кои работат
места - еден, два и miscalculated. Ако тоа не им се допаѓа - оди напред, со работите на
излез. Се чувствувам страшно. Мажот со работа ситуацијата е слична. Како
преживеат - таа не го разбираше. Лето, и јас бев престрашен за да се погледне на шалтерите - ние се уште
еден плод, една овошја не се јаде ... "спасува скривам за врнежлив
ден ", Валентин, менаџерот - имам две работни места - и не смета оној во кој
вработување историја. На секој плаќаат одлагање. Но, бидејќи тие се уште
две, јас нема да исчезне. Во една две недели одложен - однапред да второто Христово доаѓање.
Толку кул. Тоа е непријатно, се разбира - да се купи добра книга, веќе имаат
граничните себе, а ако имате пари и да нема време - така на сите. Сите
исто така се обиде да има барем минимум, и на акции, или само страшно
се чувствуваат. Сташ за дождлив ден и ви помага да преживее, кога ќе не плаќаат
во две канцеларии. О, јас би најмалку пет илјади - би можеле да живеат. Јас би се
слободно - и одмор ќе оди, а вашиот омилен хоби
направи. И десет илјади - така да dreamboat. И така - и понатаму останува само
сон ...

Share This Post: