Врховната Рада го ратификуваше договорот со Светската банка за заем во износ од
60.000.000 $ за втората фаза на рехабилитација на украинскиот хидроцентрали .

За усвојувањето на нацрт-резолуцијата № 313 пратеници гласаа во 0169 за
Минимална потребна 226. Во својата одлука на парламентот го ратификуваше релевантни
договорот потпишан од страна на Министерството за гориво и енергија и на Светската банка на 3 февруари .
Забелешка , 3 февруари , Министерството за енергија и Светска банка потпишаа договор да се обезбеди
dopfinansirovaniya проект рехабилитација украински хидроцентралите. Во
Фаза 2 на овој проект е планирано да се реконструира и 3 хидро
Днепар ХЕЦ -2 хидроелектричната централа и Kremenchug .

Share This Post: