Претседателот Виктор Јанукович има намера да се слушне на прашања во врска со земјиште во Крим.
Го рече ова, отворање на NSDC состанокот во четвртокот.

"Секоја година кога ќе дојде до остатокот на Крим , ќе забележиме дека тоа не е
се подобро и се влошува. Земјата , која локалните власти се решаваат
моќ - Шефот на село совет ( село совети) , земјата, приближното
до морето , го затвора патот на одмор ", - истакна претседателот . "Важно е
прашање, ние наскоро ќе се разгледа, а ние ќе бидеме во можност
слушаат звучници кој изјави за фактичката состојба во Крим "
- Додадено Јанукович . Претседателот , исто така, потсети дека во блиска иднина ќе
" Размислете за посебен закон што ќе им даде можност да се врати
Полуостров да стане дестинација за одмор не само Украинци , но , исто така,
се одржа во светот , како и на земјата што го заслужува ", вели Украина
вистина.

Share This Post: