Украина парламент усвои закон со кој 3 - , 4 - и 5 -ѕвезда хотели ,
да бидат изградени или реновирани пред 2012 година, ќе бидат објавени
од данокот на доход за 10 години.

Данок празници за овие хотели ќе бидат ефикасни од 1 јануари 2011 година
година. Авторите на законот се истакне дека целта на оваа иницијатива е
обезбедување на подготовките на Украина за Европското фудбалско првенство
2012 година. Претходно, Министерството за култура и туризам на планираниот
обезбеди изградба на 306 хотели во подготовка за
Евро-2012 година. Играчите на пазарот сметаат дека хотелски услуги, кои како и
придобивки нема да го реши проблемот на недостиг од хотели во земјата. Според нив, никој не
на инвеститорите не ќе почне сега да се изгради нов објект. "За едно, 5 години
(Кој остана до 2012 година -. "Бизнис") е нереално да се изгради хотел
од нула. Е тоа што градежното веќе започна. Наместо тоа, тие бенефиции ќе се
се однесуваат на хотели, кои се реконструирани, "- вели претседателот на Унијата
Недвижности специјалисти Александар Rubanov. На лавот дел од фондови информации
(32 од 33 милијарди.) Дизајнирано државата цел програма
подготовка за Евро-2012 година за реконструкција и изградба на хотели, властите се надеваа дека ќе
добиени од приватни инвеститори. Во 2010 година, оваа програма нуди да поминат
за оваа намена 14 милијарди., од кои само 461.000.000 ќе дојде од државата.
Во принцип, на четири градовите домаќини треба да се изгради првенство 37, 56
илјади соби, од кои 20, 7000 - во Киев, 4, 27.000 - во Донецк
Харков, 8, 70 илјади - во Лавов. Во моментов, најдобро на оваа точка
Лавови подготвени.

Share This Post: