Вчера сензационално вести на моќта на 50% доверба за гас покачување на цената
населението и не паднал многу во состојба на шок.

Постави Националната електрична енергија Регулаторната комисија (NERC)
објавено на веб страната на мало премногу "на партиски": Речиси длабоко
ноќ. И вчера беше објавено дека цените на гасот ќе се зголеми и бизниси
електроенергетскиот систем. Тоа не е тешко да се предвиди што ќе резултира со моменталната
есен. "Тоа не е со нас. Тоа е сите "официјалната верзија на претставници од Grushevskogo
- "Тоа е сите заеми од ММФ на земјите инаку не види." Во други околности,
Ова објаснување би било доволно. Тоа е не само во нашата ситуација.
Малку е веројатно дека експерти од развиените демократско општество целосно да се разбере
слабо словенски душа. Едноставно кажано, уште едно прашање - дали приход ќе се зголеми
на "Нафтогас". Впрочем, граѓаните најчесто се само плаќаат за. И тогаш
парите некаде да исчезне и од некоја причина не стигнат до дестинацијата.
Само да се погледне посредници (регионални гас компании и енергетските компании во сопственост на неколку
олигарси блиски до владејачката партија)? Ако треба да се запамети дека
секоја цена се зголеми, "Комунална" автоматски го намалува бројот на редовни
обврзници, на властите намера да изгледа дури и повеќе сомнителни. Тие можат да бидат
во споредба само со обиди на сила на Украинците секој месец да се купи
златен прстен. Луѓе ограбен и ограбен таков чекор подалеку, се разбира,
доведе до вкупно осиромашување на Украинците. "Зголемување на цената на гасот за домаќинствата
50% - само уште една потврда дека украинскиот народ биле ограбени,
во моментот на потпишување договор за продолжување Црноморската флота
Руската Федерација ", - рече пратеникот (BYuT), Андреј Senchenko. Според него, целата
имаат корист од Харков договори "отиде во џебовите на сопствениците на хемиски
претпријатија од нашата земја, особено Firtash, а некои сопственици
металуршки компании, но не откри ништо за јавноста. " Тоа е, олигархиски
кланови кои дојдоа на власт, да се зајакне својот бизнис со обичните граѓани.
Така напади во близина на Кабинетот на Министрите на Украина не ја исклучи можноста
натамошно зголемување на цените на бензинот на населението, односно на потрошувачите
3 и 4 категории. Точно, на времето и количеството на зголемување се уште не објави.
Се разбира, дека Украинците не утре упаднаа во кабинетот, тој веднаш
вети субвенции. Овде се само некои смисла да ги поскапи гас и
... На истата офсет? И кој, да речеме, во оваа победа? Се чини дека изгледите
имаме најмногу за вас дека ниту е тажно. Најверојатно, неколку
месеци ќе се зголеми потрошувачките цени за храна, кирија, услуги ...
Во принцип, предвидува зголемување на цените ќе додадете неколку есен
поени. Интересно, очекувањата на власта? Вкупно штрајк? Или фактот дека
Украинците само ќе изумрат? Цени може да падне повторно? "Нашата прогноза
Инфлацијата за 2010 година е да се разгледаат "- велат во Astrum инвестиции
Менаџмент. Експертите објаснуваат: премногу висока неизвесност
зголемување на тарифите и нивните импликации за динамиката на трошоците на животот
цени. Сепак, финансиските експерти не исклучуваат дека одлуката на тарифите за домаќинствата
може да се даде се врати. Особено во контекст на приближување избори во mestnyeorgany
моќ.

Share This Post: