Сонот на многу луѓе е да поседувате куќа , покрај кои , се разбира,
мора да биде барем мал простор . Земјиште не треба да бидат засадени
нешто сосема го следат. Во овој ден ќе им помогне на било кој онлајн продавница
косилки , мини - трактори и други градина опрема.

Ако одлучите да се засади градина околу куќата, потоа да се грижи за него само
ќе им овозможи на голем број на алатки: на aerator, Тример, итн Во моментов,
додека сите овие видови на градинарски алат, плус Купи моторна пила е секогаш корисно
и лесно во кое било специјалитет продавница. Најважната и највисок
прашање е избор на материјал за изградба, бидејќи тоа е секогаш можно
Купи пумпа за вода или нов бојлер, но загреани за преработка или
куќа не е толку едноставен, па затоа е најдобро да се грижи за својата енергија
карактеристики. Тој мора да се комбинираат сила, издржливост и добар
изолациони својства. Неодамна, се повеќе и повеќе популарни во градежни материјали
се лесни конкретни: бетон, пена бетон, се прошири глина лесен бетон, и др Размислете
пена-бетонски. Овие материјали не толку одамна, но веќе
ја добие довербата на потрошувачите. Навистина, тие се користат за изградба ниски пораст
објекти, но тоа е доволно за станбени и индустриски објекти.
Технологија за производство на лесни конкретни е прилично едноставна. Напредно глина лесен бетон
подготвени со додавање на изолација на конкретни примеси (бетонски блок,
полистирен) и foamed бетон - пена од хемиски и физички
начин. Ова создава светлина порозни бетонски со мала
коефициент на топлинска спроводливост. Claydite пена бетон и имаат многу слични карактеристики,
туку затоа што на различни производни технологии постојат некои разлики.
Claydite има висок степен на термичка изолација и н намалува
сила. Обемот окупирана од додаток во конкретниот мешавина може да биде различна.
Овој материјал е лесно да се направи во многу сајт. Како
газобетон, има долг живот и практично нема изложени
стареење. Пена конкретни често се користи за изолација, бидејќи
како густина се зголемува со намалување на својата изолација квалитети,
и силата, која не игра улога во овој случај се намалува. Ова
материјал, како и прошири глина лесен бетон може да се направи директно
изградба и имаат различни густина. Како резултат на сите
на лесни конкретни во релативно мала цена може да се изгради доволно
силна куќа со добра teplosberezheniya. Употребата на градежни блокови
на пена или keramsit значително го забрзува темпото на изградба. Главната
недостаток keramsit е повисока во споредба со пена бетон
ниво на спроводливост. Достоинството на сите лесен бетон е
релативно високи мраз отпор, заштита на околината и доброто звучна изолација.
За да одговорите на прашањето кои од овие материјали се подобро и поевтино да се користи
изградба на куќа дефинитивно не. Тоа директно зависи од
трошоците за производство, испорака и цел. Малку повеќе заеднички
Пена бетонот се должи на подобро за заштеда на енергија својства. Во моментов,
ден за сите Термоизолација и сила карактеристики на пена-бетонски
пред газобетон. И бидејќи на геометриски прецизност на блоковите тоа
се дозволи употреба на ѕидарски tonkoshovnuyu наместо на цементен малтер, тоа
дополнително ја зголемува стапката на топлинска изолација.

Share This Post: