Ако не сте имале време да се релаксира ова лето - Не грижете се . во септември
одмор во Крим е поевтина од најмалку 30% . Ние прстен во еден од хотелите на јужниот брег .

Празници сомот сезона за вашиот паричник - Во нашата септември ниво на цените
Јуни - ние сме изјави по телефон. - Постојат броеви на 300 Hryvnia дневно.
Слична е ситуацијата и со другите центри на полуостровот. Во близина Feodosia нас
дури и успеа да се најде пансионот каде што во септември да се земе одмор само на
25 Hryvnia дневно. Со оглед на тоа на времето во Крим во овој момент е добар,
потоа во септември - еден месец за оние кои сакаат да заштедат пари. Поевтини и
Турски одморалишта. Но, постои забележлива пад на цените не е толку многу - во Анталија
Можете да ги зачувате 10-15%. Валута, Hryvnia зајакне не ќе чини дека
потоа престанува да долар поевтино. Фактот дека на ѕвезди посебно
задржување на зајакнување на Hryvnia, ќе престанат да се намали стапката на интервенција. Во овој
време на официјалната стапка од 7, 89 Hryvnia на американскиот долар. - Во краток
работи на ѕвезди не ќе им овозможи на зајакнување на националната валута, и покрај
тогаш тоа продолжување на инфлаторен притисок е аргумент "за" силна
UAH, - предвидува аналитичар "Ерсте банк" Маријан Zablocki. - Во текот на
на следните неколку месеци ќе видиме само малку повеќе Hryvnia
предвидени подобрени перформанси на извозот, кој во моментов остане
релативно слаби. Што се однесува до евро, нејзината цена во Украина ќе зависи
на вредноста на европската валута на меѓународните пазари. Збогум на маса, ниски
Ова лето стапки беа присутни за среќен домаќинка. Поради големиот
пониски цени за многу зеленчук и овошје, инфлацијата во Украина опадна малку
Не на најниско ниво во последниве години. Но, топлотни бранови изгорени
приносите од целиот свет, а сега дури и се зборува во Украина,
да се забрани увозот и на тој начин ги задржи цените во земјата. И покрај тоа што
Владата и анти-монопол комитет на Украина во еден глас увери дека
леб не пораст на цената, од некои региони веќе се извештаи на зголемување на
цени. Во меѓувреме, експертите предвидуваат дека по жито ќе расте
големопродажни цени за другите производи. Како и за леб, а потоа на експертите предвидувања
не се согласуваат: тие се предвиди пораст на цените од 10 до 50% до крајот на годината. Оттука,
Септември се зголеми на повеќе од 5%. По зголемувањето на цената на житариците
и месо. Ова ќе се случи поради зголемувањето на храна цени. Во овој случај постои јасна
пропорционален однос. - Ако цената на житото се зголеми за 10%, стапки
за храна ќе се зголеми некаде во 8% пораст на цените на месото и може да се очекува во
5% - рече шефот на аналитички оддел на агенцијата "ААА"
Марија Kolesnik. Тоа е, кога жито зголемија цените за 20% пораст во цената за месо
10%, и пораст на цената за жито и пол пати поголема од цената на месото ќе скокне најмалку
една четвртина. Во септември, оваа зависност не ќе биде многу повеќе забележителни. Месо
Додади во цената на не повеќе од 2-3%. Во текот на минатиот месец на откупната цена на млекото
од населението се зголеми во просек од 10-15%. И овој тренд ќе продолжи.
Според предвидувањата на аналитичкиот агенција "Infagro" за зимска куповната цена
ќе се зголеми со уште 30-50%. И во септември млеко цената ќе се зголеми за 10%. Но шеќер
не треба да одат нагоре. Најмалку па увери раководителот на ACU Алекс Kostusev.
- Пазарот на Шеќер, денес можеме да видиме не алармантна трендови - изјави официјален претставник на
време на комуникацијата со читателите на "Komsomolskaya Правда". - И објективни причини, кои
зголемувањето на цените, ние не ги гледаме. Можеби, според украинскиот Аграрната Конфедерација,
скок во цената на леќата - за 10%. Но, тоа ќе трае до средината на месецот
до сите нови жетва. После тоа, цената на житарици ќе се намалат.
Гориво на пумпата - мал пораст на стабилноста на цените на горивото што
забележани во втората половина на август, е лесно да се објасни - во форма на сезонските фактори
Кампања за жетва, плус повисоки цени на нафтата на светските пазари, кои
беше забележано претходно овој месец. Тоа е додаден во минатата недела и пол
10,5 центи по литар. Во септември, ситуацијата мора да се промени - во меѓународните
пазари на нафта падна. За барел на црното злато даде помалку $ 75
а на почетокот на месец тој беше вреден повеќе од $ 80. Објасни
дека глобалната економија обновува не е толку брз како што би сакале.
За Украина, тоа значи дека во крајот на септември, падот на цените на нафтата ќе влијае
и на домашниот пазар за малопродажба. Друг фактор што влијае
на барање, ќе биде крајот на жетвата. Цената на дизел горивото може да биде малку
намалена. Според предвидувањата на експертите ДИК "психа" на крајот на работа на терен
цени за сите горива во земјата стабилизира. Покрај тоа, можно е
До крајот на месецот цената ќе се врати на нивото од почетокот на август, губење на 10,5 центи
на литар. CTP политики Оди до двапати на непријатност за повеќето
возачи може да биде фактот дека во блиска иднина ќе се зголеми цените
во политиката на задолжително осигурување од граѓанска одговорност (CTP).
Според прелиминарните податоци, основната стапка ќе се намали, но поради повисоки коефициенти
возачи мора да плати неколку пати повеќе. Но, во исто време
расте значително ограничува одговорноста осигурителот за надомест на штета. Ако
за оштетување на имот пред максималната граница на 25.000 UAH. и здравјето
-. THS 51, сега е - 50 THS. и 100 илјади UAH. соодветно.
Па сега за многу сопственици на автомобил повеќе не треба да ги купите дополнителни полиса за осигурување
доброволно JR. Но, ќе платат повеќе. Основната стапка ќе падне од
291, 49 UAH. до 180 дена., осигурување, сеуште одат нагоре, бидејќи
истовремено зголемување на стапките, кои се користат за да се утврди
билет. Најмногу погодени жителите на големите градови, за која политика
може да се зголеми и 2, а потоа 3 пати.

Share This Post: