Претседателот Виктор Јанукович во понеделникот замина на една официјална
посета на Германија.

На пример, во Берлин, ќе се сретне Јанукович со германската канцеларка Ангела
Меркел, сојузниот претседател на Германија Кристијан Вулф , заменик - канцелар,
Министерот за надворешни работи Гвидо Вестервеле , во врска цвеќе на спомен
сет на "нов чувар " , како и средба со претставници на политичките
и на бизнис заедницата , на германските медиуми . Како дел од официјалната делегација на Украина
заменик премиер Сергеј Tigipko , министер за надворешни работи Константин Grishchenko
Гориво и министер за енергетика Јуриј Бојко , министер за внатрешни работи на Anatol
Могилев , раководител на претседателската администрација Сергеј Lyovochkin . Јанукович отиде
во Германија за нов претседателски авион - Ербас А - 319 - 115XCJ државата
ерлајнс " Украина" .

Share This Post: