Блок Јулија Тимошенко во Киев Градскиот совет избра нов претседател

Тие станаа град член на Советот Денис Moskal. Повторен избор се одржа под
утврдена постапка ("за" глас 17 од 32 пратеници) и беше
резултат на несогласување со фракција на деструктивно однесување, што покажува
Неодамна раководството на оваа политичка сила. Сем новоизбраниот
BYuT фракција претседател коментира: "Во сегашните тешки
услови за примена на тешки конфронтација во политичката борба е деструктивно
за земјата и во главниот град. Ние не мора да продолжи на конфронтација, и да
итни и ефективни мерки за надминување на ефектите од долгорочен економски
и политичка криза и транзиција кон брза обнова и развој.
Ова е невозможно во хаос, анархија и вкупната блокирањето на кој било,
дури и само иницијативи само затоа што тие доаѓаат од политички
противници. Ние се стремиме да се придржуваат кон интересите на своите гласачи преку дијалог
со нашите политички противници, а не со провоцирање јавноста
немири, штрајкови и граѓанска војна. Ако се зборува
со нивните противници, тие можат да бидат малку убедлив, но ако ги пријават веднаш
војна за уништување, тоа е сигурен начин да се уништи цела Украина. "
Канал [http://www.segodnya.ua/news/14169710.html]

Share This Post: