Според дистрибуција листа на автомобили врз основа на сигурност, Порше ,
на врвот на листата на нови автомобили со резултат од 83 грешки на сто возила.
Ова е седум дефекти во споредба со резултатите од 2009 година, кои
Порше бренд стана само вториот.

На второ место на истата индикатор беа автомобили Акура. Во минатото,
на компанијата се 14 место, но бројот на дефекти по година е значително
одби, со 111 случаи до 86 по сто возила. Трето место
доби марка Мерцедес-Бенц, исто така, намалување на бројот на дефекти годишно од
101-87 по сто возила. Лидерот на минатата година - компанијата Лексус - ПРЕМЕСТЕНА
на четвртото место со резултат од 88 (од 84 во 2009) на дефекти.
Покрај тоа, десет најсигурни автомобили влезе Форд (93 грешки
по сто возила), Хонда (96), Hyundai (102), Линколн (106), Infiniti
(107), Волво (109). Рекордер минатата година, бројот на потсети возила
- Компанијата Тојота - за година падна од седмата на 21 место, влошување на перформансите
101-117 дефекти на сто автомобили. Значително подобри перформанси во
најмногу несигурни бренд минатата година - Мини. Во моментов, околу сто
возила од овој бренд се 133 штета, а во 2009 година нивниот број
беше околу 165. Лидерите во однос на сигурноста во нивните сегменти се најде на модел
Hyundai Accent (во Русија - Verna), Форд Фокус, Мазда MX-5, Volvo C70, Мерцедес-Бенц
C-Class, Lexus GS, Форд Мустангот, Lexus LS460, Хонда спогодба и Форд Таурус.
Во март 2010 година, компанијата J.D. Power и соработници за истражување на сопствениците
три години автомобили и Порше име најсигурни бренд. Во
овој автомобил на Land Rover бил признат како повеќето неверодостојни на нови
машини. Сто новиот британски спортски автомобили имаат до 170 штета,
вели официјалниот извештај, JD Power и соработници, според
дојде до американска компанија JD Power и соработници во анкета на сопствениците
машини од различни брендови застапени на пазарот во САД.

Share This Post: