Во блиска иднина ќе се отвори Днепар за товар.
Според министерот за транспорт Константин Efimenko , по најголемата река на Украина
намера за транспорт на песок и чакал (како на камионски на стоки
долги не се исплати , и речен сообраќај во светот - најмногу
евтини ).

Се разбира, дека веќе "не е премногу чиста вода" ќе стане уште dirtier.
Еколошки систем на реките Днепар и не може да се одржи таков навигација
оптоварување. Прво на сите засегнати жители на крајбрежните села. Според експертите,
Воден транспорт може да предизвика оштетување на не помалку од автомобил. И што е најважно,
кои може да страдаат од Dnipro - е продлабочување на каналот и изградба на нови
пристаништа. - Имаме експерти во реката екологија не е толку многу - заменик
Шефот на Националниот Еколошки центар на Украина Oleksiy Vasilyuk. - Па
да ја убеди јавноста дека зголемувањето на длабочина до многу лесно.
И слични случаи се. Се сеќаваш ли, потоа се користи од областа
на алувијални песок под објектот (на периферијата на Киев). Во областа на резервоари
канал длабочина од 3-4 метри. Ако одлучите да го зголеми - тоа е само
штета ќе биде повеќе кал. Dnipro изгуби мочуриштата во кои живеат
сега една голема популација на птици. Некои од нив се многу ретки. Покрај тоа,
проширување на постоечките пристаништа и изградба на нови доврши веќе контаминирани
реката. Најинтересно е дека Украина не е навистина многу експерти
за екологија на резервоари. И пред одлука официјално беше објавен
Не студија која ќе остане на реката Днепар по превозот.
И не тоа значи дека за неколку години ќе се повтори тажната судбина на sudoplavnogo
Рајна, една од најзагадените реки во Европа?

Share This Post: