Народната банка им наредил на кредитните агенции да го пријавите на добиениот износ
нивните приходи од надоместоци од секоја трансакција , се вели во публикацијата " Комерсант - Украина".

Новинарите одлучија да дознаете како банкнота одеднаш интерес за ѕвезди
на Комисијата за приватност банки, обидувајќи се да ги платат своите Киев канцеларија
сметка во корист на правно лице. Провизија за оваа услуга во просек од
1-1, 2% од износот на плаќањето, но на минимален износ беше неочекувано висока.
На пример, "Астра банка", праша 8 Hryvnia "VAB банка", "ПроКредит банка" и "Финансиски
и кредит "- 10 Hryvnia," Алфа банка "- 12 Hryvnia," Уникредит банка "и" Ерсте
Банка "- 15. Hryvnia на филијали на банки како високи тарифи објасни
високи трошоци за одржување, кои вклучуваат голем број на фактори. За споредба:
Во 2008 година, банките наплаќаат за своите услуги по стапка од 0, 2-0, 7%
минимален износ во поголемиот дел од институциите не надминува 1-2 Hryvnia. Зголемување на
Комисијата за банките започна во средината на криза, кога нивните финансиски резултати
остави многу да се извојува. Од почетокот на 2009 година, банкарскиот систем работи
во загуба, што е само осум месеци од оваа година изнесува 8, 94000000000
Hryvnia. Во овој случај во последните две години банките не им се дава кредит, особено
поединци, додека активност во областа на корпоративното кредитирање е забележан
само во последните неколку месеци. Затоа, вкупно од надомести и провизии, која беше формирана
главно се должи на дополнителни плаќања за грант и кредит сервисирање,
сериозно намалена. Ако во половина Јас од 2009 година, тој беше 7, 55 милијарди
Hryvnia, тогаш половина од 2010-6, 95 милијарди Hryvnia (намалување на
7, 94%). Според оперативни податоци на ѕвезди, вкупниот износ на провизија исплати на
1 септември од 9, 5 милијарди Hryvnia, што е за 10, 6% на приходите на банките.
Заедно со надоместокот за промена управување со готовина услуги
банки промени и други тарифи. Многу од нив се добива помош на достапноста
профил трошоци во просек од 10 Hryvnia. Но, за неговото извршување во банката "Форум"
новинарот се 100 Hryvnia, а во договорот износ е одреден 25
Hryvnia. Прес-службата на банката одби да каже зошто четири пати
стапка на раст. Еден вработен во една од канцелариите на "Форум" се објасни на следниов начин: на банката
без привлекува низ одржува мапа, и тој треба да освојат најмалку
на нешто. Главната причина за неограничен зголемување на цените на банкарските услуги во
дека големината на комисиите не се уредени со законите и не се ограничени само на регулаторот.
На високо комисија стапки во банкарскиот пазар покажа интерес за монопол
Комитет и веќе го забрани "Oschadbank" побарувачката од клиентите не се опфатени со
законодавство комитет за плаќање на административни услуги. Причината
Комитетот за интервенција беше дека "Oschadbank" задолжен 2% провизија
плати износот на плаќањето за услугите на главната дирекција на Министерството за внатрешни работи во Киев
кој дојде во посебна сметка безбедносни претставници. Сепак, банките не треба да се
страв дека анти-монопол Комитетот може да го присили да ги намали тарифите
или да го откажете поинаков комисии - случајот "Oschadbank", продолжува
неколку години поради одложувања да ги обезбеди потребните информации за
институција која беше казнет само административни казни. Банкерс петролеум
продолжи да се зголемува трошоци. Постепено подобрување во макроекономската
само индикатори на Украина е туркање банките да го зголемат стапки. Во иднина,
може да се нови видови на такси. Значи, во март и април четири
Руските банки почнаа да наплаќаат од 7% на штедачите за депозити
депозит и Федералната служба антимонополната започна проверка на нивните само
во септември. Треба да се воведат нови или да се зголеми постојните комисии
Банкарите објаснуваат загриженост во врска со удобноста на клиентите.

Share This Post: