Идеален должината на спиење - меѓу пет и шест и пол часа . магичен
број на часови препорачува во прегратките на Морфеј сега
не седум , како што е наведено во најновите истражувања : научниците отстранета прагот
Насловна да се неверојатно ниски, речиси до границата со несоница, пишува
издание на Кориере дела сера .

Научниците од Универзитетот на Калифорнија, Сан Диего, демантираше дека последните податоци,
Студијата, која покажа дека оптимална сон 07:00
дневно. Исто така тврди дека оние кои спијат помалку се зголеми
шансите на кардиоваскуларни болести ризик, па дури и заврши
животот на 65 години, весникот забележува. За 14 години, истражувачите предводени од
Почесен професор по психијатрија Даниел Kripke прашањето за
ноќни навики, кои учествувале во експериментот, 450 волонтери на возраст од
50-81 години и се врши следење на срцева активност за време
Спиење во срцето. "Бевме изненадени што најдолго
живот бил забележан кај жените кои спијат во ноќта 5-6 и пол
часа. "- рече Kripke Во врска со несоница, тоа води кон зголемување
крвен притисок и зголемен ризик од кардиоваскуларни болести.
Конечно, луѓето кои nedosypayut обично јадат многу и гледам полошо од
оние кои се одмара правилно. Така, несоница е штетна, како
што е наведено претходно, но идеален сон трае веќе седум,
и пет години, максимум шест, заклучува објавување.

Share This Post: