Растот на просечната плата во септември изнесува 3 % беше причина за односи со јавноста
претставници , но не задоволни работи Украинци. Скоро
половина од Украинците се уште имаат доволно пари само за храна ,
Според ProUa .

Премиерот Микола Azarov со ТВ екранот се обидува да
убеди Украинците дека нивните приходи се зголемуваат побрзо од инфлацијата.
Покрај тоа, тој вешто манипулира со бројки, велејќи дека големината на
од просечната плата во Украина веќе достигна 2400 долари. и инфлацијата
ко-сто-VI-ла сите од 2, 9%. Иако во реалноста, според Goskomstat, на
Просечната плата во минатиот месец беше само 2349 долари. И Слика
просекот за јануари-септември е уште помал - само 2176 долари. На
Всушност, плата раст во почетокот на есента малку омекнат нејзината есен
во авто-Гу-власт до 2280 UAH. Но летото ниво не беше постигнат во јуни
и јули Според статистичките податоци, плати во 2373 UAH. и 2367 UAH. Тоа
Што се однесува до инфлацијата, од почетокот на годината, дури и според официјалната статистика
оваа бројка се искачи на 7, од 4%. Но, инфлацијата Украинците песна
нема официјални бројки, но брзината на "слабеење" чанти.
Зголемување на цените на речиси сите производи и услуги во текот на годината
брзо се претвора во џебовите на Украинците. A-Pla-ZAR сметате има-
мед-лен-тоа. Ова резиме сугерира, по споредување на бројот
податоци: стапката на раст на потрошувачките цени за стоки и услуги
Септември 2010 година и декември минатата година, како и големината на платите
во наведените-Жан-Нај Ne-РИ-о-dy. На пример, индексот на цените на храната
и безалкохолни пијалоци се зголеми за 8, 8% за алкохол и цигари
- 18%. Услуги и гориво се зголеми за 12, 5%, образование
- 9%, транспорт и лекарски услуги - за 4, и 5%. Овој сок може да се спин-не
продолжи да се насочите и до бесконечност. Лиу-бо-тор-но-други и многу повеќе.
Просечна далноводи во декември 2009 година беше само 5, 2% помалку (2233
hrn.) отколку во тековната септември. Излегува дека цените се зголемија во два
пати побрзо од зголемување на платите во земјата. Вие во-dy
разочарувачки: луѓето почнаа да се поголеми, но нивниот животен стандард
не се зголеми, бидејќи целата се зголеми "јаделе" во пораст на цените. Не-за-Nhat, но она што
Официјални лица се толку горди ... Работодавци кои секој ден се
кои се занимаваат со реални податоци за платите, потврди дека и покрај
официјални статистички податоци, се повеќе и повеќе на населението со секој
месец станува посиромашна. Како директор на регрутирање
на "Брзи и бесни" Елена Grischuk, кога пазарот е на страна на работодавачот,
компании прават најдобро да плати по пониска
ниво и не сакаат да ги подобрат. Експерт портал за вработување
JOB.ukr.net Сергеј Dovgich додава: и покрај зголемувањето на цените, индексот на
и зголемување на платите, работодавците, со ретки исклучоци,
Оваа година не е извршено. "Со оглед на зголемениот текот на овој период
инфлација и раст корелација со зголемување на платата предлози
на трошоците за храна и комуналии (што е повеќе вистински
стапка од зголемување или намалување на официјалната статистика), тогаш
Во оваа перспектива, платите се качил долу, дури и Украинците ", - вели
Сер-геј Дов Geach. Дури и ако работодавач компензира на работникот
плата во однос на официјалната стапка на инфлација, лицето се уште
впечаток дека парите се доволни за помал број на
A-WA-стоки и услуги. "Наместо тоа е да се забележи на оние кои имаат тенденција да се планираат
нивните трошоци од оние кои се склони кон спонтано трошење "- белешки
психолог вработување компанија Персона Вера Frolova. Ко-кво-ГИ-LO
поделба на луѓето во четири групи: оние кои имаат доволно за да се исполнат
основните потреби, а оние кои имаат доволно за храна и облека, и оние кои
доволно за храна, облека и апарати, и оние кои се во недостаток на
стекнување на голем имот, како купување на недвижен имот.
"Според тоа, оние кои се во границите на една категорија
на благосостојба нивоа се почувствителни на повисоки цени
живот ", - вели Вера Frolova. Експертот забележува дека многу
професионалци и директори се помеѓу третата и четвртата
Ка-ТЕ-Хо-РИ-Ya-ми. За нив, на трката за подобрување на трансформираат
да се кандидира на ИЕ-моќ. "Тие работат повеќе, но нивниот животен стандард не е во пораст",
- Ав-NC-Њу Џерси-Ем тоа. Како резултатите од истражувањето Киев
Меѓународниот институт за социологија, одржан во средината на
Октомври 43, 8% од Украинците имаат доволно пари само за храна, и купување
odezh-тие имаат ист ча-Ло. 32, 4% од испитаниците можат да си дозволат
фустан, и нешто да се спаси, 5, 7% - може да се купи некои поскапи
работи, и само 0, 3% - сите тој сака. Во овој случај 16, 2% побиено-Шенг влада на
тврдат дека тие имаат сериозни спаси бидејќи парите
Не Хуа-Ta-Ем da исти за храна. За споредба: во ЕУ трошоци
за храна, во просек, околу 10% од приходот.
Azarov ветува дека ќе го достигне нивото 2700 UAH. медиумите ИТ Pla-ZAR да ви
земја во декември, изгледа заканувачки, бидејќи луѓето се веќе добро
научив: еднаш владата ќе почне да зборува за раст на приходите,
цена тагови на производи автоматски се зголеми.

Share This Post: