Се појават победник од битката со може да бескрупулозните компании , без
помош за садови или компании права за заштита на потрошувачите , а не брзаат да им помогне на

Меѓу Рекламирање спам, во вашето сандаче секогаш постои АД фирма,
кој "брзо и прецизно," направи мебел. Се чини дека конкуренцијата
на купувачот само на рака. Но, во суштина, меѓу многу други слични фирми многу
фер. Во мебел форуми тежината на заведени коментари
купувачи, и во специјални сајтови, дури имаат "црни листи" на претприемачи.
Се сретне со претставникот на "одбор на честа" мораше да се
За жал, јас не. Брак со достава до дома Кујна Гледав во
супермаркет. Се сеќавате на компанијата - Zaporizhzhya фабрика "Друштвото" (Киев
Одделението се наоѓа во Brovary) и направи со цел преку телефон. Тоа така се случи
дека во времето на испорака од куќите беа само родители пензионери. Со нијанси на шопинг
на интернет, тие не знаат. Затоа, кога компанијата донесе работници агол
пол собраа (за да може полесно за транспорт), родители,
визуелно оцени мебел, им плаќаат пари. Оние одеднаш отиде, напуштајќи
да заврши финалето Собранието. Иако, како што се испостави, цената на оваа услуга
вклучени. Кога почнавме да се поврзете сите на парчиња, се покажа дека агол
одбиена: делови не се закачен едни на други во големина. Нашите приговори
на компанијата игнорира - велат тие, сортирање го ова себе, со мебел во ред.
Само четири дена подоцна се согласија да ни ги испраќаат своите ѓубре. Тој
движете надолу за половина час на мебел, призна - брак. Катче заробиме, но
И тоа не е аргумент за управување на фирмата. Ние секојдневно се хранат
"Појадок", секој пат ветува дека ќе го реши проблемот "што е можно веднаш."
Не за тоа дали да се купи време? Како што е познато, во рок од 14 дена
на купувачот има безусловно право да се вратат стока дури и без објаснување на причините.
Во редовна јавете се во нашата филијала менаџер изјави дека, ти знаеш дека јас не знам
Јас не ти продаде нешто и може да се докаже - нашиот печат да не.
Гледаше во фактура, ние вчудовидено праша: не е нешто што на печатот, но исто така малку
детали. Од документите кои ги имаа само пасош за мебел. Тоа е навистина глупак ...
Во фабриката во Zaporozhye изненадувачки одговор дека влијаат на неговата филијала
не може. Беше бескорисен и Киев Регионалната канцеларија за заштита
Правата на потрошувачите: тие препорачуваат да државен проблем во писмена форма
и пошта на компанијата. Само ако фирмата рок од еден месец
жалбата не реагира, тогаш може да се пристапи во нивното управување.
Репутација здроби е тоа обраќање од страна на несреќата. Забележав дека во
Онлајн компанија "Друштвото" може да се пофали членство во Украина асоцијација на мебел Дејци
(Тел 495-45-40). На мое изненадување, мојот проблем во здружението
слушав, скенирани документи, кои биле во моите раце, и вети дека ќе
помош. Следниот ден, заменик директор на филијалата Киев на производителот се нарекува
Јас лично и рече дека проблемот ќе биде решен. Следниот ден се неисправни
област, враќање на пари - 1347 UAH. Изгубив само износот за испорака и за наплата
мебел на подот (210 долари). Според адвокатите, за надомест за трошоците како насекаде
не изнесени. - Ако ние го измамени од страна на еден од нашите членови имаат купувачот
- Ние ќе се обидеме да го реши својот проблем - вели Викторија NESMIYAN, директор
асоцијација, кој вклучувајќи ги 112 производители и продавачи на мебел. -
Ако не можете да го реши проблемот на општинско ниво, јавете се во главната канцеларија
- Сопственикот на компанијата. Ако можеме да видиме дека купувачот е во право, а сопственикот
уште запре, ќе стави на состанок на бордот на прашањето за исклучување
на компанијата на нашето здружение. Според Викторија Alekseeva, нивната асоцијација
лобирање за интересите на нејзините членови во владини агенции и други сектори. Затоа,
Како по правило, сите членови вредност нивното членство. Покрај тоа, статутот
на компанијата регистрирани код на честа мебел производител, кој мора да се придржуваат до
Сите членови на здружението. Да ги отфрли сите сомнежи на читателот, јас би рекол дека новинарските
Јас не кора "светлина". Значи од лично искуство можам да кажам дека овој
помош е многу веројатно. И дури и ако вашиот изнасилвач не е член на UMA, погледнете за други
церемонијална облека, која ја негува. Веројатно, во основање, која ги обезбедува,
Можете да го најде своето вистината. Правни совети PARUSH Јуџин, адвокат
заштита на правата на потрошувачите во суд: * Како да се заштитат себе си - Бидете сигурни да приложи
договор, кој јасно листата на денот на ред, цената на стоки
и одговорностите на странките во случај на прекршување на договорот. На пример, за одложување
- Добро. Во прилог на договорот, страните ќе се направи и да го потпише актот и направи
работи - кога сè ќе се врши во целост. Секако, ти треба да се
на рака и приемот / фактура или потврда за плаќање на стоки. Ова е основен документ
без кои ги бранат своите интереси во судот ќе биде лошо. Ако се лизна
без фактура и печатење на детали - ќе треба прво да ја докаже својата автентичност.
Документи за мебел не ги потврди за плаќање, а дека обвинетите би можеле да играат.
* Што да правите ако сте измамени - Ако сте продале неисправни производи
- Веднаш пријавете го тоа на продавачот. Ако тој одбива да го замени
или реконструкција - пишува писмено барање да го стори тоа. Ако
ви донесе таква изјава на продавачот, и тоа ви поени во вратата - молам
услов за препорачана пошта. Ќе се вратат со денот
и се напомене дека оваа тема има добиено вашето писмо. Компанијата е должен да го
одговори што е можно поскоро. Ако тоа не се случи во рок од една недела
контакт со 'рбетот и други документи до судот или канцеларија
Заштита на потрошувачите. Во такви случаи, тужителот треба да бидат ослободени од државата данок
и плаќа само за информации и техничка поддршка - 120 UAH. Во
на цените на стоките во еден и пол илјади Hryvnia - износот на значителна - треба да се бара
и нематеријална штета. Нашата земја е разумно да се бара до пет илјади
Hryvnia. Ако ви даде две илјади - ќе биде добро. Исто така, обично кога
победи сите судски трошоци паѓаат на товар на рамениците на обвинетиот.

Share This Post: