Работодавците се активно бараат продажни менаџери , IT специјалисти , инженери, прехранбената индустрија
професионалци и неколку ретки работни места

Неодамна, за работа бараат и регрутирање на лица кои бараат работа и работодавци
се повеќе се користи на интернет. Затоа, ги анализиравме, некои експерти
Работодавците се во потрага по сајтови за вработување. Студирал на работно место, предложениот
Минатиот месец на популарните веб-сајтови да се најде кадар: rabota.ua,
job.ukr.net, www.work.ua, www.trud.ua, hh.ua, www.rabotaplus.com.ua и www.rabota2000.com.ua.
Судејќи според бројот на реклами за пребарување за вработените во последниве пазарот
Труд значително осветли, а во некои сегменти се веќе се приближува пред кризата
индикатори. Според генералниот директор на персоналот портал hh.ua Марина
Булки во ноември, работодавците имаат поставено 40% повеќе понуди за работа
отколку во март, и воопшто на пазарот на трудот во есен достигна својот највисока стапка
за цела година 2010 година. Оваа информација беше потврдена од страна на официјалната статистика
податоци: "Во последните месеци од 2010 година, што претставува зголемување од
работни места кои работодавците обезбеди јавна услуга вработување "
- Пријавени "Bagnetu" во државата за вработување центар. Заедно со зголемувањето
број на работни места во службата за вработување велат дека "проблемот на нерамнотежа
на пазарот на трудот останува критична ", велат тие, побарувачката за специјалисти од различни професии
многу различни. "Bagnet" има направено свој листа на најпопуларните
професии во Украина. Ова рангирање е составена врз основа на информации сајтови
вработување, а во нашето мислење, сосема објективно ја одразува сегашната
состојбата на пазарот на трудот. 1. Во листата на најпопуларните професии во водство
менаџери за продажба. Таквите експерти се потребни во речиси секоја индустрија:
од автомобилската пазарот и завршува од областа на интелектуалните услуги.
2. Во второто место во нашата пласман на ИТ професионалци. Понуди за работа за нив
на половина. Прво и основно, работодавците треба да се програмери
(PHP, C + +, Java, 1C), веб-развивачите и директор за ИТ, професионални
на банкарските системи, бази на податоци и за ИТ безбедност. 3. Високата побарувачка
инженери, технолози и квалитет менаџери, како и други
производство дисциплини. Покрај тоа, голем дел од работата - во
прехранбената индустрија. 4. Многу работодавци нудат работа на претставниците на
работат професии, особено - на електричари и мебелисти, механика и
водовод, возачи и багаж ракувачи, дадилки, средства за чистење и seamstresses. Места за
дело објавено во посебни наслови ("Blue), па
и повеќето од другите записи ("Производство", "Изградба", "Канцеларијата
персонал "). 5. Повторно, побарувачката за бренд менаџери, маркетинг специјалисти,
Маркетинг и односи со јавноста, дека некои од нашите консултанти се поврзани со зголемен
економија - на компанијата, велат тие, почнуваат да имплементираат нови стратегии, за кои
треба специјалисти во "промоција". 6. Во есента значително го зголеми бројот на
слободни работни места во банкарскиот сектор, често нудат работа на менаџерите
работа со клиенти и специјалисти во кредитирање, банкарски менаџери
гранки и преброители. 7. Голем број на ревизори исто така се бара и
сметководители. Треба да се напомене дека специјалниот побарувачката главен сметководители,
кои ќе бидат целосно спроведени сметки на мала фирма и истовремено врши
Постапувајќи Главен финансиски директор. 8. Денес, постои побарувачка за специјалисти
Логистика и надворешна трговија, Царинската брокери. 9. Потреба за работниците во градежништвото
индустрија исто така се зголеми, иако во споредба со периодот пред кризата ситуацијата, побарувачката
уште е мал. Ако пред маса потребни работници, работодавците сега
повеќе се бара за високо квалификувани архитекти, superintendents, и инженери. 10.
Заостанува во пласман беше група на работни места за канцелариските работници (канцеларија менаџери,
асистент менаџер, оператори, компјутер) и менаџери од различни нивоа: Шефовите
сектори и области, директори на продажба и маркетинг, регионално
и ИТ директори. За жал, сајтови за вработување не се целосно
одразуваат на побарувачката за персонал кој работи специјалитети. Голем дел од претставниците на
овие професии не се активни корисници на интернет, и работодавците
сакаат да се рекламираат на потрагата по locksmiths, водоводџии, авторите,
продавачи, готвачи и келнери во локалните весници или барате
нив преку биро за вработување. Се проценува портал hh.ua, интернет добива не повеќе од
10% од вкупниот број на слободни работни места за претставниците на сино-јаката занимања.
Во исто време за нив најголема побарувачка за работна сила размена. Како што објавија од "Bagnetu"
Државниот вработување центар ", на повеќето популарни и денес се
професија на високо квалификувани работници - монтери, turners, електричната енергија и гас заварувач,
возачи, готвачи, продавачи и други претставници на сино-јаката занимања. "
Но, од најпопуларните - не значи дека повеќето високо платени: многу
Претставниците на дефицитарните професии се релативно скромни финансиски
надомест, во голема мера се одговорни за недостатокот на специјалисти
во индустријата. Потсетиме "Bagnet" веќе пишуваше за Кои професии се повеќето
"Пари". Експертите сметаат дека во наредните години ќе биде во голема побарувачка
за претставниците на работниците и високо квалификувани професии
во информатичката технологија и производството. "Што се однесува на медиумот
перспектива, како и 5, 10, 15 години, и во иднина, основните побарувачка
ќе има претставници на работниците во занимања. Меѓу вработените во
следните неколку години побарувачката ќе биде најголема инженери и
ИТ професионалци високо квалификувани "- проектиран во Центар Националната
вработување. Според hh.ua, во 2011 година, пред да продолжи
недостиг на професионалци, како за тоа како C + + програмери и PHP програмер. "Очекуваме
дека просечната плата предлог во Украина се зголеми за 10%. Во исто време
компании не ќе го намалат платите на своите вработени во 2011 година. Така викаат
Нашите домашни "- рече:" Bagnetu "Марина Macs. Во декември. , Во
пазарот на работна сила ќе биде затишје - во пред-празник брзање работодавците
веројатно нема да бараат нови вработени. Затоа, напливот на нови работни места треба да се
не се очекува до крајот на јануари 2011

Share This Post: