Врховната Рада планира да добие лиценца на картичката на возачот.

За донесување на прво читање број 7066 гласа
239 пратеници во потребните 226. Тоа се учи дека иницијаторите на нацрт-законот
За изменување и дополнување на некои закони (во врска со откажувањето на сертификатот да помине
Возач подобрување и порамнување во областа на безбедноста
сообраќај) се Рада заменици Сергеј Gusarov (Партијата на регионите)
и Натали Кинг (Јулија Тимошенко). Законот предлага
да се измени Дел 9 од член 15 од Законот за превоз во патниот сообраќај, во согласност со
дека правото да се вози возила соодветната категорија
утврдени со заверена возач на возило со утврдените
рок на траење. Исто така, според авторите на Бил, развојот на документот
должи на потребата од доведување на одредбите од член на барањата на
Европското законодавство. Особено, законодавната олицетворение
треба да добие сертификат да го помине возачот не е во согласност
со барањата на Меѓународната конвенција за патниот сообраќај, според која
право да се вози моторно возило треба да бидат верификувани само до релевантни
идентитет. Сега право да возат возила соодветни
категорија потврди идентитетот на возилото возачот
со основани валидноста и ваучер за сертификат возачот
средства.

Share This Post: