Независно недвижности експерт Јарослав Tsukanov изјави како влијае
пазарот на недвижности усвојување на даночната законик.

Како ќе пазарот на недвижности со промени во даночниот код?
Ќе биде тешко да се работи со прилично мали агенции како и
во вториот квартал сите трошоци не spdeshnikov се однесуваат на бруто трошоците.
Ова значи дека целиот пазар, но големите играчи се разнишана. Тоа се врти
тие само треба да работат "и бело"? Токму така. Тие или ќе треба да
се парите и не се плаши, а тоа е недозволено големи играчи, тие ќе ја расипам
и нејзиниот имиџ, и искрено заслужи името. Како за промена на даночните кодот
влијание врз приватни агенции за недвижности? Тие, главно, се обезбедуваат услуги за физички лица
и приватни брокери и да остане на единствена даночна или ќе земе пари
со друга формулација, едноставно пишување на своите на други трошоци. Јас не мислам
во овој сектор има големо влијание novvovedeniya. Во некои агенции сега имаат
лавот е дел од сите трансакции на пазарот? Постои ситуација што повеќето
трансакции се одвива во ниска цена сегмент до $ 100 - $ 120 000 (за
85% на сите трансакции). 65% од трансакциите се затвора една агенција "Благовест" и и
истата структура - на "Parklane". До нив се исто така доста големи
компании, но повеќето од работењето на пазарот на недвижности се уште има
на овие две. Овие два гиганти може да диктира свои правила за пазарот може да
направи некои промени да се справи со промените во даночните код? Јас
Мислам дека тие ќе бидат пионери во создавањето на планови на правни лица за да се оптимизира
оданочување. Тоа ќе биде фер правни шема. Кои, не знам
премногу рано да се зборува за тоа. Во втората категорија - оние кои работат со физички лица,
како што реков порано, тие работи и ќе работи. Друго прашање
кои сè уште се преживее во оваа ситуација. Лидерите ќе уште потешко
поради големите трошоци за работење. Бидејќи дури и на содржината на веб-сајтови Realtor
е многу скапо. За "Parklane", на пример, чини 500 $.
И ако канцеларија не е негово, и под кирија, бројката збор за 600 $.
Сега замисли колку агенција треба да добијат приход да плаќаат
сите нивните оперативни трошоци, плати сите даноци и се уште прават пари.
Тоа е, во таква ситуација да победи оној кој нема канцеларија да се изнајми и свој?
Апсолутно. Од пазарот може да биде во друштво просек. Се разбира, тоа може да
остане бренд, сопственик агенција, сметководител, како и неколку посредници. Таквите
компании можат да преживеат, но не и како структура на генерирање на приход. Што велат
експерти за пазарот на недвижности во 2011 година? Тој се уште е премногу рано да се дојде до животот. За
истакнуваат дека порастот е тоа што само програмерите, тврдејќи дека само на зградата
дефицит. И следната година, исто така, ќе помине без никакви промени. Како
мора да се промени нивните цени на недвижности и инвестиции стана привлечна?
Тие треба да се намали за околу 20%. Проблемот е во тоа што развивачите,
кои сега водат свои проекти, тие тврдат долг и скап. Значи
тие ќе ги задржат на пазарот, создавајќи јаз и продолжување на старите објекти.
Во спротивно тие ќе изгуби многу пари. Во таква ситуација
пазарот ќе се избегнат нови играчи кои ќе се обидат да ја искористам оваа
лажат. Но, ова е многу долг процес. Колку треба да биде рамен на
Тоа беше добра побарувачка? Клиентите нивните приоритети: тие се подготвени да купат
стан во областа, но поевтини. Затоа, како стан и треба да се изгради.
Можете исто така да се изгради 35 метар стан и го продаде на илјада метри
по квадратен метар. И верувајте ми, овие објекти ќе бидат во одлична
побарувачка. Многу аналитичари се категорични во собата, велејќи дека промените
даночниот код речиси дефинитивно ќе ја завршат целата пазарот на недвижности.
Се согласувам со нив. Дури и регистрација на договорите на не-станбени сопственост ќе има потреба
плаќање даноци, што е, ќе треба да поднесе извештај до држава која ве
донесе предметот во лизинг. Исто така, сопственици ќе се обиде да ја предаде на закупецот
сите нејзини трошоци. Во сегментот на недвижности контрола, исто така ќе се зголеми.
Јас разбирам дека сега големината на пазарот во целина мал? Сега се натпреваруваат
не за ништо. Побарувачката не е во било која од сегменти. Пред кризата, ОТИ даде од 500
- 700 информации, карактеристики на ден, 600 за еден месец сега. Обично, како пад
волумен е целосно истребување на пазарот.

Share This Post: