На мобилни телефони бактерии беше повеќе од столица
На мобилен телефон повеќе бактерии од тоалетот седиште или база
чевли .

Научниците од Универзитетот во Манчестер дојде до ставање дека на вашиот мобилен
телефон повеќе бактерии од тоалетот седиште или на дното на чевли . во
Меѓу најопасните бактерии кои живеат на мобилни телефони - Staphylococcus
злато, која се спроведува од страна на околу 20 % од населението . Тоа може да предизвика
огромен спектар на болести - од благи инфекции на кожата на пневмонија и
менингитис. Исто така, според британските научници, не помалку штетни за здравјето
се забележува , раката сушари, четки за заби , шминка и чанти.
Еден од најзгодно место за бактериите е автомобил
бидејќи само два отсто од возачите се чистат еднаш неделно во сопствената
машина. Претходно, американските научници од Универзитетот во Аризона
бактериолошки анализата на површината на копчиња во лифтови и се најде
дека копчиња се околу 35 пати повеќе бактерии од тоалетот седиште
просечната јавен тоалет .

Share This Post: