Ветровите доаѓаат од небото, вода, себеси притиснете на земјата , ветерот, водата (на кинески Фенг
шуи ) е постојано придружена од страна на луѓето, нивните живеалишта и гробови. Силата и насока
и брзината на ветерот , како и надморска височина, брзина, должина, ширина , длабочина, протокот
вода може да зависи од радости и таги , среќа и несреќа на човекот. во Кина
Geomancy ветер одговара на небесните и на земните вода.

Важноста на ветерот (воздух) и вода за човечки живот е добро познато, тоа е познато
исто така, дека тие се неопходни, и може да донесе несреќа на нивните деструктивни
изложеност. Ветровите и водата се природни феномени и луѓето треба да
бараат враќање кон природата. Ова може да помогне во фенг шуи, обезбедување на
Здравјето и долговечноста, задоволството од животот, семејна хармонија, да се подобри
ментални способности, подобрување на животниот стандард материјал, трансформирање
негативни ситуација во позитивно. Методи на geomancy не може уште
да се замени со било методи на модерната наука и технологија, сепак, ако
господар оваа наука за минатото и иднината, ние може да се разбере како да се изгради
добри односи со земјата и атмосферата, како да се намали триењето помеѓу личноста
и земјата и да се избегнат некои несакани природни катастрофи. Кина
Култура geomancy, составен дел на кинеската култура одигра значајна
улога во развојот на вториот и може да биде од голема корист за оние кои го совладале.
Geomancy живеалиште Целта на оваа статија - да се учат на читателот за да се утврди корисни
и штетни на прв поглед. Овде се само општи насоки, повеќе
детално опишани во други публикации. Сепак, она што е напишано во книгите и
без разлика што други, сите треба да се провери на сопственото искуство.
1. Домување во секој случај не може да биде изграден на врвот на планините или на влезот или
напуштање на планината клисура, бидејќи тоа не само што ќе среќа предизвика
географски фактори, туку напротив, тоа е лесно да се добијат разни болести.
2. Домување не може да биде изградена на Т-куп, и во пресекот
улиците. Тоа е, пред куќата не треба да се на улица, туку само се за тоа, во спротивно
проблеми не се брои - на прво место, тоа е големите ветришта и пожарите. Ако сте несреќни
е директно насочена кон дома улица може да доведе до фактот дека куќата ќе биде
се урнат, а луѓе умираат. Скриеното влијание е, исто така, во голема мера негативно:
може да доведе до повреда, загуба на бизнисот. 3. Домување не може да биде изградена во
крајот на ќор-сокак. Не само затоа што во случај на пожар од соседите ќе биде тешко
да се евакуираат, туку затоа што во оваа куќа често се јавуваат конфликти,
судски постапки, и може да се изгуби државата, беа повредени. 4. Ако
западно од станот е одличен начин, ова е голема среќа (но само
ако куќа не фасада со кои се соочува запад). Придобивките од овој аранжман се како што следува:
а) Можете да ги зачувате приватноста на семејството. Тоа е, личен живот на луѓето нема да биде
предмет на надворешна агресија, никој нема да интервенира однадвор, затоа што
на двете страни од куќата е многу малку надвор од вратите и прозорците, и бучавата од улица
тешко да се пробие во куќа (на пример, на запад оди празно ѕид, на јужниот
и градина север). б) можете успешно да го користите простор во внатрешноста на куќата
освен како партии во режија на патот кон запад, на друга насока
мал ефект на дворот и во просториите во куќата. 5. Само пред влезот не треба да се
големи дрва, бидејќи тие не само што го попречуваат доаѓањето на позитивни
(Јанг) енергија (јанг друштвото) во куќата, но негативниот (Јин, Јин-хи) е отстранета
со тешкотии. Покрај тоа, постои закана од удар на гром, и паѓаат лисја се лесно
влезе во куќата. 6. Пред да влезе во секој случај не треба да бидат суви
дрво, дури и повеќе - голем, постојани или лежи на теренот. Ова е особено
штетно за постарите, а исто така води до осиромашување. Најдобро од сè, а корените
искоренување. 7. На големо дрво во северозападниот дел на куќата носи голема
среќа. (Северо-западно од шемата подоцна на небото (houtyan) се однесува на
чист јанг trigram Чиен-креација). Семето на дрвото може да се заштити станарите
домови, со радост за сите. Ако дрвото се сече, нема да има деца,
или внуци. 8. Слободен домување не треба да биде повисока од другите, или се очекува
несигурност во медиумите. Покрај тоа, постои опасност од пожари, поплави,
мизерија произлегуваат од небото. Кога куќата ни е отворена од сите страни, не може да биде изолирана,
станарите постои скриена анксиозност, како од сите страни тост
Сонцето, без засолниште. Јан што е претерано, недостаток на јин и дисхармонија
Јин-Јанг води до болест. 9. Куќиште за деца не можат да бидат изградени во дворот
родители. Ова ограничување се однесува на семејствата формирана од страна на децата. Инаку zahireyut
семејства и деца, и родителите. Меѓутоа, ова барање во најголем дел, е
сите синови, но постарите. (Ќерки, според кинеската традиција, оставајќи
родителска дома). 10. Кога куќата е една бремена жена не може да се изгради
куќа, или не поправки. Дури и мали поправки треба да се избегнуваат по секоја
сили - особено на замена на плочка или тула. Ова може да доведе до спонтан абортус
или преместување на куќата. 11. Кога основата на домот (т.е., двор, опкружен со ѕид
или куќа во позадина) пред е ниска и висока назад, во знак на голема среќа,
додека на спротивната ситуација е жално. 12. Ако базата на податоци домовите на северо-запад
напад, барем тоа нема да му наштети на вредни друштвото, но сепак доведува до намалување на
синови (trigram Чиен-артот како тоа влијаеше и ќерки во стариот
Кина не е добредојдена). Исто така е многу неповолна за респираторниот систем.
13. Ако база домување одмор во југо-исток, е прво и основно, негативно
за раѓањето на синови и ќерки да расте, но на крајот, ништо страшно
збогатување. 14. Ако база домување одмор во југо-запад, тоа е лошо за
стомакот и цревата, но во општествена смисла (кариера, плата), туку напротив,
корисни. 15. Ако база домување одмор во северо-исток, иако тоа не е
има како многу проблеми, но тоа може да влијае на дигестивниот
систем. 16. Ако основата е дом или соба во однос на правото долго, и лево
На кратко, родени синови или да станат сирачиња, или сиромашните.
17. Ако база форма на дом или соба во предниот дел е широк, и зад тесни, формирање на
според видот на превртена скала, по што живеат тука тешко да се задржи
значи дека бројот на луѓе е исто така намален. 18. Ако основата е дом или соба
Спротивно на тоа, тесен преден и заден широк, формирање, во изглед како скала
по што живеат тука, не само збогатен, но громот. 19. Ако
база или дома соба формира триаголник форма, предниот раб на
задните проширување се нарекува "наопаку со четка." По живеат тука
и луѓе, и богатството се изгубени. Особено лесно да се случи несреќа донесува
жени, или несреќа се заканува на самите жени. Кога на врвот назад и
пред широк, тоа се нарекува "Марс крева опашката." Ова се многу лоши: не може да биде
самоубиства, неизлечиви болести. 20. Ако основата е дом или соба на лево
долго, кратко и на десно (гледано од предната врата), потоа гостите
тука целото семејство страда. 21. Ако сите делови на 4-ти база домување или форма
соба има напади, тогаш не можат да живеат на сите. 22. Ако база домување или
форма на соба - правоаголник, која се протега од север кон југ, тоа е голема среќа,
Жителите ќе бидат богатите и славните, да има многу деца и внуци да живеат во
радост. 23. Ако тоа е правоаголник, која се протега од исток кон запад,
негативно, особено лоши страни на север и југ. 24. Ако база
дома или соба форма и од север и југ жлебови (во смисла на - како
буквата "В"), тогаш остане тука засекогаш можат да произлезат суд
судски постапки, и луѓето често ќе се разболат. 25. Ако овие жлебови на Истокот и Западот,
тука се е мирна, но потребно е дека животот е обична. 26.
Ако база форма на дом или соба само во источен напад, можно е
латентна ефект, што доведува до недостаток на облека или храна. 27. Ако одземање
само на Запад, се смета за голема несреќа да живеат тука, не може да се
во секој случај. 28. Ако база форма на дом или соба има одмор само
од југ, постои силна тенденција за богатство, но семејството се постојани
спорови и скандали, нема мир. 29. Ако се намали само од север, тоа е
се смета за голема несреќа, постојана закана од пожари. 30. Ако база домување
или соба е плоштад, а потоа остане тука голема среќа, сите
семејство чекање за богатство и благосостојба. 31. Ако постои базен пред станот
заоблената форма, овален страна надвор, станува
латентна можност да собираат богатство нечесно. 32. Ако база домување или
форма на предната соба е круг, квадрат назад, по што живеат тука
ќе и богатство и благородништвото. 33. Ако на југ на станот е празен простор,
ова се должи на голема среќа, живеат тука смирува срцето. 34.
Во дворот на вашата домашна куќа не може да посади повеќе дрвја - инаку проблеми.
35. Помеѓу куќи (особено кога база е во облик на потковица или квадрат двор)
во секој случај не садат дрвја или бетон двор - инаку несреќа.
36. Двор становите може да го отвори димензионални тула или камен плочи, или
ќе привлече негативни (јин) енергија, за судбината на семејството ослабне. 37. Ако
Creek тече во дворот, тоа е голема неволја. 38. Амбиентниот куќа ѕид не треба да
да биде премногу висок (како што тие ќе си изградат некои одбрана против крадците), или живеат
ќе биде "ловат како животни" и треба да се постигне. 39. Околу ѕидот не може да се
Намести премногу блиску до дома: 60 ​​см до 40. Кога живеат во голема куќа
неколку луѓе, тоа е лошо: судбината на доведе до осиромашување на семејството. 41. Кога куќа
мали и многу жители, тоа е среќа: судбината на семејството слава и богатство.
42. Кога куќата во потрага југ, тоа е обично добра идеја. 43. Домување, каде што на надолжната
длабочината е поголема од попречно ширина, укажува на долг среќа (гледајќи од
врата). 44. Форма на буквата У куќа, каде што "крстот" е премногу тенки и долги,
заканувачки астма. 45. Бројот на соби во куќата влијае на радости и таги. Една работа
соба - среќа на 2 - никаква штета, 3 - Проблемот е, 4 -, исто така, проблеми, 5-7 - среќа,
8 - несреќа, 9 - среќа (и дозволи за кујна, бања, итн.) 46. Кога првиот
дневна соба или дневна се наоѓа во срцето на сите соби, овој голем
среќа. 47. Кога соба во куќата повеќето од областа на 8 квадратни
метри, ова е голема несреќа. Ако центарот на дом е простор област,
тогаш деца и внуци ќе биде непослушните, мрзливи, што резултира со губење на имотот.
Ако собата не е во центарот и на други места, тоа сепак ќе биде
тенденција за семејството постепено zahireet. 48. Ако центарот на домот
има неискористен простор, ова е голема несреќа. Ако центар се наоѓа
патио (на кинески - "небесно добро"), кујна или тоалет,
е, исто така, се смета за несреќен поставеност, треба да биде можно да се избегне.
Најдобро е да се одржи на центарот на спалната соба. 49. Мајстор спалната соба во центарот на домот
- А голема среќа. 50. Ако главниот влез и задната врата се на Главна
една линија, тогаш ова е за дома многу добро. 51. Ако семејството живее во продавница
тогаш кога во продавницата се наоѓа на северо-исток, или југо-западниот дел на станот, на
Ова е многу лошо. Овие две области привлече негативни (јин) енергија
тргување позиција е нужно намалена финансирање постепено ќе се
прахосвам. 52. Во посебен живеалиште не може да има задната врата, во спротивно
може да не живеат таму долго време, поради тоа што ќе им наштети, главно сопрузи.
53. Ако посебен домување е насочен кон југ, дневна соба се наоѓа на западниот
страна и во дворот - на исток, тоа е голема среќа. 54. Кога во спалната соба
и главниот влез се на иста линија, тоа е голема среќа. 55. Кога
спалната соба се наоѓа веднаш до кујната, тоа е голема неволја. Кога до спалната соба
објавена шпоретот или печка, тоа не е корисно, особено за децата. 56.
Спалната соба не треба да се направи гардероба на облека, застарени, или
- Голема неволја. 57. Локација јадења или плочи на исток или на југ-исток
- А голема среќа. 58. Во југозападниот дел од домот кујна не се.
59. Спална соба за постарите луѓе да се организираме во југо-источниот дел од домот.
60. Соба вообичаениот живот (рекреација соба, прослави) не треба да се стави
во југо-западната страна. 61. Исто така не е добра во југо-западната страна на живеалиште
стави бања, а во северо-исток - е уште полоша. 62. Ако во тоалет
во центарот на домот, на жителите, особено на сопственикот, лесно е да се разболат. 63. Ако
тоалет во бањата е во режија на север, тоа е голема трагедија која е тешко да се измери.
64. Ако тоалет и главниот влез на домување во една насока ќе
скриени влијание врз граѓаните, придонесуваат за неопластична болест.
65 години. Ако условите овозможуваат, во западниот дел на главната просторија (не вклучувајќи екстензии
и помошни објекти), посебен од соседните главната просторија
места, создавање на дневна соба, во интервал - поврзување на коридорот. Ова е одличен
среќа. 66. Ако скалата е токму во центарот на домот, ова е голем
проблеми. 67. Ако Windows внатрешноста на домот отвори на исток, тоа
најдобро. 68. Сепак, ова доведува до неправилно периоди кај жените, кои
лошо. 69. Ако дома, дома, во западниот дел на Windows може да се отвори
на југ, на радост на расте, и тага се намалува. 70. Кога семејството кои живеат
во продавница, создавајќи лажат за свето верски објекти, оваа ниша
не треба да одат надвор, односно, тоа мора да се создаде невидлив за минувачите
место. 71. Дома со мал број на простории култ лажат може да се стави
на шкафче ѕид. 72. Кога стреата на кровот или не стакло
"Исполнет со дрво" (т.е., дрво право напред), ова е голема несреќа.
73. Кога структура виси над првиот кат (над сводот) направи дневна соба,
Ова е голема несреќа. 74. Кога соба е столб, со сите четири
чии страни се врати, тоа е голема несреќа што води кон заболување дома.
75. Ако може да се види од надвор пост во главната просторија на предната страна на семејството
може да биде невнимателен деца. Ова треба да се избегнува. 76. Ако главниот зрак
во покривот на куќата се шири во собата не е во права линија, особено во една приказна
куќа, таа ќе има предност пред големите проблеми во куќата. 77. Во текот на изградбата на
Куќа столбови треба да биде поголема греди. Место на горниот зрак е избран
среќен ден и тој ден е монтиран. Ако еден ден не е завршена,
е првиот среќен ден се стави пола, а друг се стави среќен ден
ги горниот зрак. Инаку - голема несреќа. 78. Ако на подот во собата
и секс надвор од се на различни надморски височини, на подот во собата треба да биде
погоре, или лесно може да се болест, пожари, конфликти и противречности.
Најпогодни кат висина - помалку од 45 cm 79. Ако куќа од пред
страна е З-форма protrusions, тогаш постои тенденција на оган и дисперзија
богатство. Ова треба да се избегнува. 80. Ако куќата, во потрага на профил
полицата, односно, Ridge работи во средината на високи и ниски околу рабовите, таа е
несреќа води кон троши богатство, ќе предизвика напуштање. 81.
Кога земјата е мека под засолниште - голем проблем: трговецот не можат да живеат,
просечен човек, ќе живее, но zahireet. 82. Куќата, изградена во поранешните
добро - за жал: може да има визуелни и аудитивни илузии,
неопходно да се закопаат старите добро. 83. Пред да се изгради куќа на земјата
каде што имало грмушки на трева и дрвја, потребно е да се искорени своите корени
инаку зачувани корените на мизеријата и несреќата ќе го следат една по друга,
додека живеат во куќа настани ќе одат доцна, тага и тешкотии
Оди континуирано ред. 84. Изведете изградба на куќата од задната страна
на пред - голема среќа, но да се развие во внатрешноста на фасадата - негативно.
85. Во станбени дом за времетраењето на вашиот престој не треба да се направи делумно поправки:
На пример, повтори во кујната или дневна соба, или семејни работи ќе се забави,
деца внуци не ќе го следат од генерација на генерација и на крајот
можно дека трката нема да запре. 86. Ако станот првично беше поранешниот брак
комори, подоцна сметаат дека доволно и ќе организира третиот кат, тоа е точно
до големи проблеми. 87. Ако две куќи комбинираат во една, поврзување прачки, тоа
голем проблем: не само што го деградира семејство, економијата е во опаѓање,
но често во здравството и пукнатини, а во име (FAME). Стреата
комбинација, и делење на првиот пола може да се скрши, на тој начин влошување на катастрофа
па дури и може да доведе до смрт. 88. Ако куќата е изградена лошо и во празнината
продира на ветрот - голема несреќа: во домот се појавуваат болни, дома
често се види чудно и лошо соништа. Пукнатини се често во вратата и прозорецот
отвори или зглобовите во ѕидот единици, ова треба да се третираат внимателно.
89. Ако целта на давање засолниште или луксузни тип за декорација на ѕидот
висат премногу декоративни елементи, ова е голема несреќа. Ако
исто надворешно убави, но целта - чисти, тоа е - среќа. 90. Ако, во текот на
изградба на дрво материјал кој се користи во превртен форма, е несреќа.
Кога задникот на дрвото е насочен нагоре и на врвот надолу, дом чекаат за катастрофа.
Со модерна армирано-бетонски домови не е случај, но вратата рамки,
Windows често се направени од дрво, така што погоре треба да се смета, особено
кога заради економија на материјал употреба и ставете врски. 91. Во еднокатна
домови ќерамиди на покривот не треба да се клацкаат. Ако бурата и молња или луѓе,
zalezshy на покривот и да ги делат ќерамиди за поправка веднаш, во спротивно,
За жал, миленичиња се болни. 92. На врата или врата столбови
не треба да се наведнува, во спротивно тоа е лесно да се појават болести. 93. Повеќето
влезната врата во мала куќа - лоша среќа. 94. Кога куќата е дворот,
и канализација наоѓа во југо-запад - голема несреќа, лоша среќа
и ако нема двор.
подобро.


Share This Post: