Од нејзините цвеќиња се мирисна масло. Сок произлегува се користат во ајурведскиот
медицина, и исушени листови се користат како боја. И тоа не е сите
кој е способен на нашата источна посетител Хена .

Хена грмушка (Хена) расте во многу земји - од Палестина до
Шри Ланка. Но, во индустријата за убавина обично го користат "домородци" на Индија и Иран.
ФАКТИ: * Ако видите во косата маска компонента "lawsonite," знаете,
тоа е вашиот стар пријател - Индискиот Хена. Таа додаде во нега
за зајакнување на коренот, дава витка сјај и борба против првут. * Безбоен
Хена, која нема боја својства се добиени од стебла, и боја
- Изработени се од сушени листови. Коса состојба се подобрува и видот. * Сликарство
Хена и хемиски бои, за жал, не се компатибилни. Хена постепено акумулира
во структурата на косата и во контакт со боја може да им даде на најнепредвидливите
сенка, како што се зелениот или сина. ФАКТИ: * 5.000 години, богатите луѓе
во древен Египет се користи Хена за боење на косата и прстите.
Во Европа, стана модерен начин за борба против почетокот на сива само во XVIII
век. * 8 основни бои се бои, врз основа на Индискиот Хена. Меѓу
Тие не се само злато и бакар, но, исто така, кафеава, црна, па дури и јасно ....
Тоа го задржува природната боја на коса, додавајќи сјај и длабочина на него. * 25
° C - оптимална температура за чување на Хена. * 1-1, 5 часа се препорачува да се одржи
Хена на вашата коса, кога сликарство.

Share This Post: