Болка во вратот - главниот жалба од пациентите . Тоа се случува на било која возраст
и сите лица, независно од полот .

Главните причини за нејзиното појавување - долниот дел на грбот и остеоартритис на `рбетот,
како и оштетување на вратот мускулите и лигаментите на 'рбетот. Често извор на болка
во овие болести се интервертебралните зглобовите и дискови, како и нивните
лигаменти 'рбетот и грбот мускули. Болка во вратот може да помине на сопствените
секој втор ден. Ако болката не е намалена, зголемена или обновени, на
треба да се види на chiropractor. Главните причини за болка во вратот:
1. Системски болести кои можат да предизвикаат болка во вратот се анкилозен
спондилит (болест Bechterew е), ревматоиден артритис, полимиалгија реуматика,
тумор и инфекција. Најчесто, болка во вратот се јавуваат кај жени. 2. Болка во
дното на вратот може да се случи со полимиалгија реуматика, иако многу
погрешно веруваат дека оваа болест е локализирана болка во рамениците само.
3. Дифузна болка во вратот се гледа во Fibromyalgia. На преглед на пациентот
Fibromyalgia болка поени открие одредени локација. Болести
слабо на третманот. 4. Тешка болка во вратот исто така е забележан во акутна
тироидитис. Акутна тироидитис - ретка болест, тоа може да биде гноен,
исто така забележани во сифилис. Помалку болка, проширување на тироидната жлезда
рак и дисфагија гледа во субакутен тироидитис грануломатозни.
5. Причината за болка во вратот може да се депресивни. 6. Болка во вратот и ограничување
главата движења се случуваат во менингитис, субарахноидална хеморагија,
тумори на мозокот, и ретрофарингеален апсцес. 7. Тумори на грлото на матката
'рбетот се обично метастатски. 8. Мускулен спазам случува
за време на продолжената статички напор (на пример, долгорочни
седи на компјутер). 9. Акутна болка во мускулите може да се случи по спиење
ако спијам продолжи во непријатна позиција. Болка во вратот често се појавува
бидејќи долго време мора да се задржи вашата глава во
непријатна позиција. Без оглед на начинот на живот, може да се ослободи од главните
причини за болка во вратот, да се ослободиме од лоши навики, што го прави секој ден вежби
за вратот и да се организира нивното работно место. Кога промени во грлото на матката
и торакални карактеризира со болка во вратот и главата. Болки постојано,
болка во природата и често полошо на одредена позиција, особено
за време на продолжената вежба. Често се карактеризира со вртоглавица, гадење,
тинитус, вкочанетост на прстите, болка во рацете. Понекогаш тоа може да биде
болка во срцето и предизвика непријатна положба. Исто така може да се појави
болка во горниот дел на стомакот, нарушување на органите на гастроинтестиналниот
тракт. Пациентите често се жалат на ограничена подвижност на вратот, од вратот криза
кога ќе го вклучите вашиот шеф. Во третманот на болка во вратот да користат методи
физички и психолошки последици, како и манипулативни
терапија.

Share This Post: