Слушаме многу за тоа кога земате определени лекови треба да се обидеме
да не се наруши стомакот микрофлора . А тоа , генерално е
овој микрофлора, и дали стомак бактерии ?

Познато е дека цревата на здрави луѓе е "рај" за 700
различни видови на микроорганизми. Огромното мнозинство од нив, односно 99%
- Тоа е корисни бактерии. Останатите процент припаѓа на патогени
микрофлора. Тоа обично се однесува на стафилококи, габи, E. coli
итн Ако нивниот развој услови се поволни, тие
енергично ќе се развиваат, уништувајќи корисник видови на бактерии и предизвика
разни болести. Во тој случај, зошто добрите бактерии? А
со цел да се зголеми активноста на гастроинтестиналниот тракт ферментација. Ова подразбира
нормализирање на метаболизмот, протеолиза, комплетен асимилација на минерални
витамини, итн Покрај тоа, микрофлора на дебелото црево придонесува за
одржување на вода и минерални рамнотежа во телото. Особено во овој
план треба да ги идентификуваат bifidobacteria, кои не се поврзани со болеста
Гастроинтестиналниот тракт. Напротив - овие бактерии се ограничени репродукција на штетните микроорганизми
Salmonella и Shigella. Покрај тоа, bifidobacteria помогне во развојот на
витамин Б група, која вклучува тиамин, биотин, balamin, итн Ако
обидеме да разбереме корисник својства и карактеристики на bifidobacteria
станува јасно зошто повеќето нутриционисти советуваат да се користи повеќе
природни производи врз основа на кисело млеко, кое содржи овие и
бактерии. Исто така полн со овој тип на бактерии и мајчиното млеко
Затоа со право се смета дека се хранат децата мајчиното млеко
многу добро за своето здравје и да ги заштити од dysbiosis и намалување
имунитет. Зборувајќи за лактобацили, тие "живеат" во различни
делови на гастроинтестиналниот тракт, како и во усната празнина, хранопроводот и ректумот. Главната цел
лактобацилите е намалена за да се заштитат телото. Овие бактерии произведуваат антибиотици
природно потекло, кои можат да ја потиснат развојот на гнилостните
микрофлора, итн Покрај тоа, овој тип на бактерии го спречува развојот на
рак на дебелото црево и дојка, тие го зајакнува имунолошкиот систем и е придружен
апсорпцијата на железо и калциум. Во меѓувреме, ако бројот на лактобацилите ќе
неконтролирано расте, тоа може да биде опасна за организмот,
затоа што во овој случај, тие може да предизвика габични инфекции на кожата и
кандидијаза.

Share This Post: