Активниот јаглен - црна прав, има ниту вкус , ниту мирис.
Оваа дрога е активно се користи за медицински цели и во другите сфери на животот .

Земете овој прав со сува дестилација на дрво од различни видови,
На пример, топола, трепетлика, липа, бука, бор, Alder. Во прилог на добивање
јаглен и тресет се користат, овие компоненти се загреваат без пристап на воздух
за нив. На крајот на активен јаглен и подложен на хемиски третман.
Како резултат на тоа, ние се добие таблети се многу порозна структура. Абсорбента јаглерод
ужива голема популарност во античките времиња. Во XV век во Египет
Јаглен се користи како најефикасен начин да се апсорбира
гасови, а подоцна стана средство кое се користи за белење на слатки сирупи.
Руската убавина јаглен се користи за белеење на заби. Денес
додека активиран јаглерод е потребна за било која дрога китови.
Се препорачува да се земе во кратки и долги патувања, а некои
луѓе се тоа секојдневно како превентивна мерка. Поради големата
апсорпција активен јаглен се користи за гасови
и труење со храна, како што брзо и многу ефикасно ги отстранува интоксикација.
Покрај тоа, оваа дрога се смета за добар антидот и апсорбира
речиси сите токсини и отрови, спречување на нивното понатамошно ширење.
Активниот јаглен често се користи во инфективни болести, кои
се во тешка форма, како тифус или колера. Тој, исто така
"Повлекува" на телото на тешки метали, за кои конвенционалните методи
и не може да се ослободи од чистење процедури. Таа има јаглерод позитивни
ефекти врз телото од алкохолно труење, тешка дијареа, придружуван од
повраќање и зголемена киселост на телото гастритис. Меѓутоа, повеќето
луѓе користат активен јаглен правилно. Тие го проголта како нормален
медицина, а потоа перење тоа долу со вода и се чека на резултат на долго време. Во
труење, на пример, јаглен е подобро пред се раствораат во вода
се добие хомогена суспензија, која требаше да пијат. Како и секоја друга
лекови, активен јаглен нема контраиндикации. Ако
Постојат крварење од непознато потекло, активен јаглен да се
невозможно. Тоа не е така, се препорачува за желудникот и индивидуалните
нетрпеливост.

Share This Post: