Врховната Рада , како што се очекуваше , направи појаснување на анти- корупција ,
кој беше усвоен , но не беше испратен кај претседателот за потпис.

Изменет , предвидува дека финансиските трансакции се предмет на
задолжително финансиски мониторинг ако износот е еднакво или ги надминува
UAH 150 илјади . Претходно ограничувањето беше поставена на 50.000 UAH . како што објавија
UNIAN , претседател на Комитетот за правни политика Сергеј Mishchenko
( BYuT ), навреден од одлуката на парламентот. Според заменик, кога законот
смета за второ читање, претседател на седница на парламентот
со говорни повици во вредност од 50 илјади UAH , и заменици гласаа за предлогот.
Од некоја чудна причина имаше број 150 000 Hryvnia . "Каде се тие се
овие 150 000 , не гласаат денес, овие промени, измени "- е збунет
Mishchenko . Според него , одлуката на парламентот - "Тоа е апсурдно дека во сите
елиминира прашањето за декларација за приходите на субјектите на корупцијата
и нивните семејства. " Претходно, Народна заменик Генадиј Moskal истакна дека
поради прекршување на анти- корупцијата одлуки постапки ќе бидат без
труд да поднесе жалба до Уставниот суд.

Share This Post: