Во рамките на подготовките за ЕП 2012 Gai нуди лиши возачи на човековите
паркинг билети .

ВРИ работи да се зајакне одговорноста на возачи за сообраќајни прекршоци .
Особено, тоа се предлага да се измени законската регулатива за да се овозможи лишени
човечки возачите кои паркираат своите возила на страници за јавноста
транспорт. Ова беше најавено од страна на раководителот на Одделот за СПИ на МИА на Украина Валериј
Врба. "Во Донецк и Киев се веќе поделени патеки од јавен
транспорт. Сепак , ние сме соочени со проблем - драјвери за овие бендови
паркирани на нивните возила , спречување на сообраќај рутирање на состојба. Затоа, ние
план за измена на Управниот законик, да се зајакне одговорноста
за такви прекршоци, до одземање на возачка дозвола ", - рече Lozowy .
Според него, во две други градови хостинг Евро 2012 - Харков и
Лавов - создавање на индивидуални бендови се управувани од страна на локалните власти и , со оглед на
ниски домашни дисциплина на возачи, тие исто така може да
се соочи со проблемот што се случи денес во Донецк и Киев.

Share This Post: