Фарм згради приватни куќи се главно поврзани со простории
високо ризична категорија , и гаражи, работилници и котел на друг и
опасни локации. Затоа, жици , тие треба да се изврши
во однос на барања за безбедност наметнати на оваа категорија на објекти.

Сауни Овие области имаат повисоки влажност и работат
на високи температури. Монтажни изврши јавно отпорни на топлина
бакар тип RKGM. Сите проводен делови на опремата мора да
исчезнува. Доколку е можно, жици врши на пареа соби во соблекувалната. Во пареа соба
употреба кат светилки со завртка-тесни прозорци. Ако
електрична сауна не е фабрика за производство, мора да
испитување. Сите метални делови гаража Гаража станува нула, жици
направи метални цевки со исчезнување на задолжително користење на изолација
приклучоци на резултатите од цевки. Ако Гаража подот и ѕидовите се направени од проводен
материјал (бетон, земјата, плочка, итн), потоа се применува нежните
затворени со напон што не надминува 40V, и да ги поврзете преку чекор надолу штекер
трансформатор за 12V или 40V. И телото на трансформатор, тоа
основни и средни ликвидација мора да биде нужно поврзан со нула
заштитни проводник кабел. Користете кабел со бакарни проводници, врската
во која сплитер кутии вршат лемење, заварување или завртка
терминали. Електрични котли и на стакленички гасови котел издржи
надвор од просториите. Тела за осветлување користат само експлозија-доказ
затворен тип. Ако котел raboiaet цврсто гориво, можно е
спроведување на внатрешни инсталации во исчезнувањето на метални цевки користење
нежните полу-херметички. Sockets се поврзете со ниска
напон до 40V трансформатор и да биде полу-херметички перформанси.
За да инсталирате осветлување и електрични апарати пластеници
бара посебна дозвола Energonadzor. Инструменти и контроли
издржи надвор на стаклена градина и кои имаат потреба од електрично напојување во собата
RCD. Објекти за животни, визба, работилница. Уништи сите метални
делови на опремата и згради. Во просториите жици за животни
врши само отворен начин. За нив, и да се користи во подрумот
намален напон 12V од изречената намалување на просториите
трансформатор. Тела поставени тесни тип. Работилница може да
спроведување на жици во метални цевки со исчезнување обврзувачки. Розетки
може да се полни со енергија на 220, но сите метални делови мора
да биде неутрална заземјување. Светлини во продавници затворени и запечатени со метал
приближување мрежи.

Share This Post: