Разновидноста на молк тела и апарати што нашите животи
удобно со темпото на развој и водостопанство е променет,
обезбедување на пристоен функција сите нови апарати. квалитет
работа уреди со униформа дистрибуција на вода обезбеди инсталацијата на вода
цевки на соодветни дијаметар и употреба на колекторскиот систем ( за
секој инструмент е поставен на една цевка ). Со оваа реализација , по
инсталација на водоводни цевки во вода ќе perekryvat

Притисокот во столб топла и ладна вода и може да варира
се зголеми и до 8 атмосфери. При инсталирањето на водоводни цевки во станот, важно е
елиминира притисок флуктуации во системот. Оваа задача ќе се справат и
регулатор на притисок (регулатор), која ја поставува истата притисок
Апартмани во водоводниот систем. Со манометар експонати оптимална
притисокот во водоводниот систем (3-4 банкомат). Ако се инсталира скапа
водовод (особено со хидро-масажа снег), на регулатор на притисок и
парична казна мрежа филтер за вода систем треба да вклучува за време на инсталацијата
вода. Покрај тоа, системот за водоснабдување според клиент е опремен со
schetchikaimi проток. Вие може да се качи секој шалтери се направени
за водоводниот систем, ако се одобрени за употреба од страна на државата Стандардна
Руската Федерација (што е наведен во сертификатот или пасош инструмент). Кога притисокот
мрежа е под 0, 5 бари, или ќе го инсталирате крпа (како скали)
на растојание од еден метар вода столб, VelBiS препорачува
инсталација на пумпата се зголемува притисокот, на пример, со GRUNDFOS (Германија). Вредност
инсталација на вода [http://www.aquaway365.ru/page/15/] Пресметка
на трошоците за инсталација на вода или канализација ќе
на поени. Точка - уред (или домаќинство молк) за нормално
работа која бара инсталација на водоводни цевки (за пополнување
вода) или канализација (потрошувачка на вода). Еден пример на точката: бања, мијалник, тоалет,
машина за перење, мијалник во кујната. Ова е стандарден сет на поени во моделот
стан. Покрај тоа, во нашите домови, не постојат дополнителни точки на монтирање
Спојување: Машина за миење садови, Вител бања, туш, складирање
или проток преку бојлер, туш, итн хигиена Спојување монтажа
Во денешниот свет водоснабдување инсталација најчесто се
пластични цевки, добро воспоставени во различни услови
работа. Обично, системот за водоснабдување на пластични цевки, како
и бакар, е монтиран или во отворена или цевка immure
ѕид или кат ферман. Иако најдобар признати за инсталација на водовод
цевка омрежен полиетиленски и полипропиленски цевки, кругот на обожаватели
бакарни цевки, кои се вечно квалитет, се зголемува секоја година.

Share This Post: