Политичкиот аналитичар Михаил Pogrebinsky верува дека Русија треба да биде поинаку ", ги намамат "
партнери во Царинската унија

Еден фактор кој го попречува Украина да му се приклучи Царинската
Унија (CU) е критична економската ситуација во Белорусија. Во принцип,
тежок избор - на слободна трговија и на Европската унија или CU, - на кого
Украина го става Русија не е погодна за подобрување на односите меѓу државите.
Ова мислење беше изразена Михаил Pogrebinsky, директор на Центарот за политички
и конфликт студии. "Токму сега, во последните шест месеци, слушаме
на Руската покана за влез во царинска унија, и дека, добро, ќе се
и. Всушност, постојат многу предности ... Но, пред нас
колосална негативен пример: што се случува со Белорусија. Гледаме
како ладнокрвни руски Големиот Брат те гледа кошмар, во која
потопен братска земја, која, патем, е член на Царинската
Унија. Јас разбирам дека веќе постои политички размислувања поврзани - Белорусија
Претседателот често не се однесуваат сосема соодветно. Но, тоа сигурно не е позитивен
пример за Украина ", - истакна политички науки на видео на мостот на 30 јуни. Мајкл
Pogrebinsky, исто така, ја критикуваше политиката на Русија на активни опструкција
Европската интеграција на Украина и забележа дека украинските власти сега се е можно па дури и
симпатизираат. "Можеме само да сочувствуваме со украинските власти, кои
треба да се направи исклучително тешки избори. Патем, оваа ситуација
- Осудени на заборав, со изборот на тоа како да го направи тоа - не беше
20 години (од независноста на Украина). Како нашите природни желбата да се добие висок квалитет
инвестиции од Европа, а не само да го продаде сето она што може да се комбинираат со потребата
Всушност, одбиваат да европската интеграција? Но, тоа е точно се поставува прашањето.
Тоа беше еднаш рекол (сега премиер Владимир) Путин дека нема ништо
против европската интеграција (Украина), кога се чинеше доста
безнадежна, и сега Русија вели дека "Не момци, нема европска интеграција".
Ова не е најдобар начин да се привлечат партнер да се доближи, "- рече експерт. На
Pogrebinsky мислење, земјите би требало да изгледа за друг, а не ултиматум,
можност за градење на односи. "Мислам дека на излез од оваа ситуација
- Во некои формат кој ви дозволува да ги одржуваме нашите желби и како европски
стане дел од правни и политички простор на земјата (Европа), но
во исто време не се губи можностите кои ги имаме во економската
интеграција со Русија, Казахстан и Белорусија ", - рече тој. Потсетиме Мајкл
Pogrebinsky исто така, рече дека Русија не планира многу образовани
Украинците. Покрај тоа, на претходно политичките аналитичари сугерираат дека Украина
фатени меѓу Западот и Русија. Но, експертите открија руските Министерство за надворешни работи
изјави дека Русија не сака приближување на Украина со ЕУ.

Share This Post: