Украинската економија во 2012 година , исто така, ќе биде во ранг на најлошото
економии во светот .

Следната година Украина, исто така ќе биде во ранг на земји со
најлошото економија, изјави шеф на оддел на Академијата на финансиски менаџмент
Министерството за финансии на Украина Sergiy Kulpinsky. Според експертите,
Овој рејтинг е само потврди дека, како и во минатото уште е присутна во
Владата не се имате било какви нови идеи за регулирање на економијата, стимулирање на
инвестиции, продуктивноста, и таму е само слепа
Копирање не е секогаш успешна меѓународно искуство, особено за купување
Народна банка на Украина државни хартии од вредност, задолжувањето на пари
на социјална помош, приватизација, усвојувањето на даночната законик, пензиски
реформи. Еден експерт рече дека економската политика на владата
комплетно отсутни во контрола на монетарната политика, бидејќи не е дефинирана
ниту од неговите главни цели (на девизниот курс, инфлацијата, регулирање на кредит), и
и контрола врз каде доаѓаат парите и каде режија. "Фискалната
политика е првенствено фокусирани на наплатата на даноците и потрага по извори на приходи
од приватизацијата, но не и поттик, "- рече Kulpinsky.
Како што рече Сергеј Kulpinsky моментално во Украина нема нови идеи
во врска со даночната администрација, постои Украина
од последните места, и да потрае неколку години пред резултати се видливи
одлука на даночната законик. "Ние треба радикални мерки за да се подобри
инвестиционата клима, особено за домашните инвеститори, регулативата
банкарскиот сектор во кредитирање, изолација на економијата од
надворешни извори на финансирање, вклучувајќи го и Меѓународниот монетарен
Фонд, како резултат на потребата да се мобилизира домашните ресурси, кои
поевтино и не треба да Украина голем број на отежнувачки услови "- рече
експерт.

Share This Post: