Во јуни , работодавачите имаат се применуваат до 90 , 5000 Professional

Државниот вработување Центар сметаат дека создава максимална услови
за невработените Украинците брзо можат да се најдат пристојна работа.
Овие услуги, особено, и на сите украински база на слободни работни места, и совети
инспектори, како и освежување на курсеви и преквалификација, како и поддршка
претприемачка иницијатива. Тоа се однесува само на центрите за вработување
четвртина од сите невработени лица на работоспособна возраст, дефинирани од страна на методологијата
Меѓународната организација на трудот. "Bagnet" одлучи за да дознаете зошто. Особено,
порано дека нашиот портал се веќе напишано за тоа што Барај помош може да
Државниот да понудат, и вработување центар нема ова прашање unaddressed.
Понуди под просекот ја видите листата на слободни работни места кои
во мрежата на јавни центри за вработување, не можеме да само во центри,
но, исто така, да се поврзани со ресурси. Бројот на пријавените слободни работни места од страна на работодавците
во јуни оваа година е намалена, според Goskomstat, 4, 7%, во споредба
со мај и изнесуваше 90, 5000 предлог. Половина од предложената работа
места се резервирани за професионалци кои работат професионалци, една третина - за вработените
и други - за оние кои немаат професија. Во принцип, непрофитна организација
Како по правило, секогаш го сочинуваат најголемиот дел од предлозите на центрите за вработување.
Ако се погледне на професии, повеќето барања од широк
едноставни работи - средства за чистење, вратарите, janitors со платите на минимум
плата од 960 Hryvnia да 2-2, 8000. Не помалку на побарувачката се
"Менаџери и професионалци." Навистина, предлози во оваа категорија, не униформа.
На пример, заедно со пораката на работно место директор на производство со наведените
нивоата на платите во 29 000 40 Hryvnia може да се најде и рекламата за одредени
"Лидер на тимот" на 961 Hryvnia плата. За разлика од приватните услуги
агенции, за да gosresurse речиси секогаш укажува на предложените големина
плати. Тоа е само малку повисока од тоа е често на минимална плата
и се уште далеку од просечната плата во 2 Украина, 7000 Hryvnia.
Виновна е работодавачот? На оваа сметка на државата за вработување центар
забележува дека основата е формирана од страна вработување места на само
Врз основа на информациите обезбедени од страна на работодавците. И експерти центри
Законот нема овластување да влијае на работодавачот во однос на зголемување
квалитетни работни места: "Во рамките на својата надлежност за вработување врши редовна
доближување до бизнис лидери, и организира
Работодавците специјални семинари, повици на работодавците за социјална
одговорност ". Како адвокатите адвокатска фирма "Rybin и партнери", Станислав Lobko
и Виталиј Savchuk, на постојните долгорочни работни места често се остави во сенка.
Најди ги невработените преку центрите за вработување е потешко отколку во авто-
пребарување. Работодавачот очекува значително намалување на оптоварувањето на платен список
работа, без која е тешко возможно да се постигне значително подобрување во квалитетот
работни места. Овие прашања се само обврска на Министерството sotspolitiki,
во управувањето со кои е и вработување центар. Навистина, визија
Министерството за начинот на легализација на платите е ограничена само на
административни методи. Како што е наведено од страна на Извршниот директор на сите-украинскиот
работодавачите здружение на лесната индустрија Izov Татјана, и нивното производство
Сега, како што воздухот, намалување на даночното оптоварување, "Производство
плаќање на сите даноци: гас, енергија, суровини постојано стануваат поскапи.
Резултатот - во однос на платите, овој сектор не можат да се натпреваруваат со
лесната индустрија што се трговијата со стоки кои не се бара долго инвестиции, и може да се
побрзо да профитираат: стоковите купуваат и продаваат. На шивачка за нашите бизниси
просечната плата е 1, 6000 Hryvnia за 2010 година. Иако постојат претпријатија
каде заработи 3-4.000 па дури 5-6000 Hryvnia. Но, не сакаат млади
оди во производство. Сега тој тренд е во тоа што повеќето од режија
невработени од центрите за вработување се бара да "пишуваат за мене, дека нема да одат нагоре",
- Рече Татјана Izov. Вработен е виновен? Според неа, во некои региони
претпријатија во лесната индустрија разви плодна соработка со центри
вработување, туку и на целиот персонал за производство на крајно недостасува.
"Центри за вработување денес не се обезбеди работодавците со потребните работници
персонал. Од работа професии денес криза во земјата. Ние сме подготвени
главно адвокати, сметководители и економисти. " Интересно, половина
невработени регистрирани во Агенцијата за вработување центар, се само претставници на
работа специјалитети. Проблемот е што луѓе се заинтересирани да се
регистрирани и да добие помош за невработеност, наместо да ја прифати
одат на работа за плата која е помала од нивните очекувања. Бројот на регистрирани
невработени од 1 јули е 506 000 луѓе, над 70% од нив се
невработеност помош. Неговата големина е во просек за еден невработени
838 Hryvnia. Тоа е, тоа е само нешто помалку од минималната плата.
Што е смислата на работа во оние места каде што предложи "минимална плата"? Што
Вработување центар е невработен, со кои ние сме биле во можност да зборува во Киев
центри за вработување, да речеме дури и недостаток. Тоа е отсуство на
Во некои случаи, Прелиминарна анализа на работата центри
вработување. Како резултат на тоа, на невработените може да добиете од вашиот инспектор
многу предлози, лавовски на која не ги исполни своите специјализација.
Во најлош случај, на работно место може да го стори во спротивност со суштината на работата.
На пример, под маската на економисти работодавци всушност може да се бара
менаџери за продажба или промотори. Но, тие го прават тоа се однесува на економист,
и инспекторот едноставно пренесе информации. Државниот вработување центар
"Bagnetu" објави дека во случај на изборот на соодветна работа ", специјалист центар
Вработување мора пред се поврзани со работодавецот по телефон,
разјаснува постоењето на работно место, на барањата за образование, квалификации, искуство
на кандидати за испразнетото место, обезбедува информации на работодавецот
за стручни квалификации како кандидат за работа, координира
датумот и времето да пристапите на претпријатието. " Работа за невработените
Како што е наведено во Агенцијата за вработување центар, е работа која одговара на формирање,
Професија (специјалитет) обука и е достапен во истиот локалитет,
дома на луѓето. Во овој случај платите мора да ги исполни ниво
човек кој имаше на претходната работа врз основа на просечната плата,
која беше формирана во соодветните индустрии. Што системот - како
и вработување Според претседателот на Здружението на приватните работодавачи на Харков
Александар Chumak, државата во моментов не негува довербата
граѓаните и како резултат на службата за вработување станува помалку како конкуренти,
и работодавците кои имаат реална потреба за квалификувани
вработени. "Ние нормално се развие приватниот агенции,
кои користат Напредно пребарување техники и обука.
Постоечките вработен кандидатот тие излез на нивото на кое тоа
мора да одговара на работодавецот ", - рече Александар Chumak. Тоа е разбирливо,
Впрочем, приватни агенции имаат специфична мотивација: работни места за
работник - да работат, но не се вработени - се оставени без ништо. Во принцип, тоа е можно
колку што е да се каже дека сегашниот систем на владеење центри
Вработување слабо одговара на работодавецот, а уште помалку - на работникот. Но, не можеме да
заборавиме на условите во кои беше формирана. Тоа е состојба
највисоките во Европа проценти задолжен за плати, кои
принудувајќи работодавците да бараат можности да се намали даноците.
Ова високо ниво на корупција, цврсти регулирање на бизнисот. Сето ова, се разбира
само влијае на пазарот на трудот.

Share This Post: