Регистрирани во Врховната Рада на законот за враќање на оштетен
заштеди штедилница на СССР на следната година , пишува весникот Комерсант и Украина
Член електоратот ќе купи една милијарда .

Весникот објави дека на сметка регистрирани членови на Комунистичката
Партија предводена од Питер Simonenko. Тоа се предвидува дека во нацрт-буџетот
за 2012 година ќе бидат поставени трошоци за надомест на загубите од оштетен вид
Сбербанк на СССР заштеди од $ 1 милијарда долари. Од нив, 456.000.000 UAH ќе
бидат насочени кон плаќаат наследниците на починатите штедачи. Иницијаторите на сметка
напомене дека буџетот за тековната година, владата генерално не вклучуваат
можноста за надомест на депозитите, што доведе до голем број на жалби
граѓани во Собранието и да се подигне социјалните тензии. Според Oschadbank,
1 јануари, во областа на информатичката-аналитички систем на институции регистрирани
5, 37 милиони евра, тврдејќи дека наплата. 442.000.000 американски долари за
плаќаат наследниците на починатите штедачи, кои се појавија на Oschadbank
од 2005 година за надомест за трошоци за погреб на $ 500 долари, но не
доби. За да плаќаат наследниците на починатиот осигурените лица кои аплицирале
да осигурителни компании орант, Dnepr, орант, Lugan, орант sich, Astarte
и Oradon за 500 UAH за погреб, но не го добие, ви треба повеќе
14 милиони американски долари. Експертите наведуваат дека распределбата на средствата за надомест на штета
Депозити кабинет ќе мора да го намали други трошоци. "За ММФ, главните индикатори
се буџетскиот дефицит и реални приходната страна, така да се нагласи
новата вредност на Владата ќе треба да се намали цената на други предмети. Предлог
висината на надоместокот - за 0, 3% од државниот буџет се очекува приходите - не толку
големи за да бидат видливи од ризици за економијата. Но, тоа е многу подобро
ќе испрати средствата за капитални расходи, "- вели шефот
Змејот Капитал економист Елена Belan. Парламентот се смета за распределба на овие
можни средства. "Да се ​​плати 1 милијарда UAH -. Нема проблем, но ќе има редовни
здроби во наредните Oshchadbank и неправда. Впрочем, како овие исплати ќе трае
уште сто години, - рече Станислав Arzhevitin пратеник. - Постојат и други
опција - сите инвеститори имаат можност да станат Oschadbanka неговите сопственици.
За да го направите ова, се одржи општ референдум и да видиме дали се согласува
граѓаните. И тогаш депозити конвертира во акции, што е технички лесно да се направи.
Исто така, треба да се разбере вистинската вредност на парите, пресметување на нивните купување
способност за време на девалвација. Тогаш сума може да се сведе на 60-70
милијарди американски долари. "во партијата на регионите, истакна дека иницијативата за враќање на депозитот
СССР се должи на подготовките за избори. "Претходно, на прашањето за исплата на депозити
дури и не се смета, и 1 милијарда долари - значаен сума. Пред изборите, тоа
може да биде добра можност да лобираат својата политичка моќ.
Ќе стапка платени, станува јасно за 15 септември, кога треба да
да се достави буџетот ", - рече пратеникот Vasyl Horbal потсетиме.
во октомври 1996 година, парламентот усвои закон за државните гаранции за штедни продолжи
Украина граѓаните, должност на која е снимен во износ од 131, 96000000000
UAH. Над 15 години од нив се платени само 10, 6 милијарди UAH. Во 2008 година, одлуката
Владата Јулија Тимошенко за исплати од буџетот се одвоени 6 061 000 000 000
UAH. Платиле за депоненти на илјада UAH, нивните наследници - до 500 UAH.
Во следните две години се планира да се компензира за 250 милиони американски долари. Но
од нив во 2009 година, инвеститорите доби вкупно 19, 7 милиони долари. Во државниот буџет на 2011 година
средства за враќање на депозитите на Штедилницата на СССР не биле вклучени.

Share This Post: