За 130.000 Украинци не се уште не добиле држава сертификат поради некоја причина

Од самиот почеток, граѓаните Апликации издадени и даде 22 , 4000 државниот
акти , наместо на сертификати. Во Украина , 6 , 91 милиони граѓани имаат право да
земјиште акција. Од нив, 99% беа доделени сертификати. Во моментов , со оглед на
6, 32 милиони на државата акти за сопственоста на земјиштето .
Но, досега, не поголем од 62.000 граѓани издаден од наследството на нотар
сертификат, документи 40.000 луѓе се во процес на обновување
права на наследство , скоро 25 , 3000 луѓе се подготвени да се промени сертификати
државата акти, 2, 1 илјади луѓе го промениле местото на живеење и лево
во странство. Така, издавање на државни акти да се замени сертификати
државјани кои изразија желба да ги замени , всушност, е завршена .

Share This Post: