По воведувањето на high- возови во Украина додека се движат помеѓу градовите ќе се намали значително , но цените на билетите ќе остане на највисоко ниво прифатлива . Ова пишува списанието " Фокус" .

Како весникот пишува, на следната година, пред Евро 2012 шампионатот, на домашниот правци ќе одат со голема брзина возови произведуваат Хјундаи, Шкода и Krukovka вагони, кои, според железничка монопол, значи отпочнување на нов систем за патнички сообраќај, како блиску до европските стандарди. КМ презентирани можностите за брзо движење во Украина цел да се намали времето возови на патот и да се подобри безбедноста и удобност на патниците. "По воведувањето на високо-брзински сообраќај, овие критериуми мора да се процени поинаку -. Бидејќи новиот возен парк вклучува различни стандарди на услуга на патниците Користење е квалитативно различен од оној кој беше воведен пред неколку децении," - вели објавување. Целите на подигање на стандардите на превоз на патници е ставен пред раководството на земјата на КМ. Патување Време Експрес Киев-Харков е 3, 05:00 наместо на 08:00 денес. Одалеченост Киев-Донецк ќе бидат опфатени во 5, 5 часа, наместо од 12 часа, а Киев-Лавов за 4, 5:00, наместо на 08:00. Со воведувањето на високо-брзински сообраќај, од Лвов да Донецк може да се постигне во половина од времето - за 10-11 часа, а не 20-25 како и до сега. Користење на нови возови ќе бидат слични на воздухот во кабината на стјуардите ќе работат возови, патниците можат да сурфаат на Интернет во движење и да ги задоволи со печатот. Со цел да се спроведе голема брзина движење на ултразвучни спроведува голем број на активности. Особено, со голема брзина сообраќајни површини санираат патот работи на електрификација, и каде што е потребно - и целиот пакет на мерки за да обезбедат безбедно и непречено крстарење со брзина на возовите до 160 км / ч

Share This Post: